Türkiye Tek Yürek yardım kampanyasında İstanbul’daki bir otomotiv firmasının yaptığı bağış miktarının yanlışlıkla katbekat fazla söylenmesi geceye damga vurdu.

Depremzedeler için yaptığı 50 bin TL yardımı 50 milyar TL sanılan Yeni Çamoluk Otomotiv sosyal medyada gündem oldu. Yeni Çamoluk Otomotiv twitter’da TT olurken, sosyal medya “50 bin TL bağışla 50 milyar TL’lik reklam yaptı” paylaşımlarından geçilmiyor.

Peki Yeni Çamoluk Otomotiv ne kadar bağış yaptı? Demremzedelere yaptığı yardım miktarı 50 milyar TL olarak açıklanan Yeni Çamoluk Otomotiv kimin? Hamit Duras kimdir? Hamit Duras ne kadar bağış yaptı?

İşte cevabı: Depremzedeler için kullanılmak üzere AFAD ve Kızılay’a yardım toplandı.

Bağışçılar telefonla ulaşarak yardım miktarlarını ilettiler. Bunlar canlı yayında kamuoyuyla paylaşıldı. Kimileri canlı yayına bağlanıp, bağış miktarını canlı yayında açıkladı. Kimilerinin bağışı ise stüdyodaki ünlü kişiler tarafından alınarak, ilan edildi.

Bağış telefonlarına bakan isimler arasında İlahiyatçı Mustafa Karataş da yer aldı. Mustafa Karataş’ın “komşum aynı zamanda” diyerek Yeni Çamoluk Otomotiv sahibi Hamit Duras’ın 50 milyar TL bağış yaptığını açıklaması sunucuları bir anda heyecanlandırdı.

Sunucu Çağla Şıkel heyecanla “50 milyar TL” diye teyit ederken, diğer sunucu Tümer Doğru “50 bin TL” diye sordu. Mustafa Karataş hoca ise, teyit ettiğini vurgulayarak “50 milyar TL”de ısrar etti. Bunun üzerine sunucular “bir anda 50 milyar TL” diyerek, şaşkınlıklarını ifade ettiler. Ancak sosyal medyada Hamit Duras’ın ne 50 milyar TL ne de 50 milyon TL bağışladığı, yardım miktarının 50 bin TL olduğu kaydedildi.

Sosyal medyada Hamit Duras ile ilgili “50 bin lira yerine yanlışlıkla 50 milyar TL bağışladı” esprileri yapıldı.

Yanlışlıkla 50 bin TL yardımı 50 milyar TL olarak ifade edilen Yeni Çamoluk Otomotiv kimin, Hamit Duras kimdir? Hamit Duras Yeni Çamoluk Otomotiv sahibidir.