Ünlü oyuncunun ölüm haberini kızı Mehveş Soydan duyurdu. Mehveş Soydan, "Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Savcı ve mahkeme arasında kriz! Dilan Polat iddianamesinde 4 maddelik sert gerekçe... Savcı ve mahkeme arasında kriz! Dilan Polat iddianamesinde 4 maddelik sert gerekçe...

Gerçek adı Rüçhan Tercan olan Murat Soydan, 2 Ekim 1940 tarihinde İstanbul'un Üsküdar ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Lüleburgaz'da, liseyi Edirne'de tamamladıktan sonra İstanbul'a yerleşti. İktisadi İlimler Akademisi'nde okurken bir yandan da İstanbul Belediye Konservatuvarı Türk Musikisi bölümünü bitirdi.

Sinema kariyerine 1966 yılında "Perde" mecmuasının açtığı yarışmayı kazanarak başladı. O dönemde Tanju Korel ile birlikte sinemaya adım atan Soydan, 200'e yakın filmde rol aldı. Ayrıca dizi filmlerde de yer aldı ve bir dönem Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığı yaptı.

Yeşilçam'ın "Jön" oyuncularından biri olarak tanınan Soydan, birçok filmde Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit gibi ünlü isimlerle başrolü paylaşmıştı. 1972 yılında Zulüm filmiyle En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

221 filmde oynayan Murat Soydan, 2016 yılında hayatını ve sinema kariyerini konu alan bir kitap yayımlamıştı.