Son yıllarda iç turizmin vazgeçilmez şehirlerinden biri haline gelen Eskişehir, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte ziyaretçi akınına uğradı. Resmi tatil olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile birlikte 3 güne çıkan tatil süresi ile turist yoğunluğu zirve yaptı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ait turistik merkezler, 3 günlük tatil süresince 60 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Eskişehir’in değişim ve dönüşümüne hayran kaldıklarını belirten ziyaretçiler, tarihi Odunpazarı bölgesindeki müzeler başta olmak üzere Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kentpark, Porsuk Çayı gondol ve bot turlarına yoğun ilgi gösterdi.

Özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin tematik müzeleri Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Kurtuluş Müzesi, Cam Sanatları Müzesi, Eskişehir Hamam Müzesi, Kent Belleği Müzesi, İmren Erşen Oya Müzesi, Berna Türemen Kedi Sanat Evi ve Ali İsmail Türemen Mavi Sanat Evi büyük ilgi gördü ve müzeler 17 bin 500 ziyaretçiyi ağırladı. Müzeler önünde kuyruklar oluşurken, ziyaretçiler bol bol fotoğraf çektirdiler.

Ziyaretçilerin en yoğun olduğu bir diğer nokta ise Kentpark ve Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı oldu. Ziyaretçilerin parklara büyük ilgi gösterdiğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Masal Şatosu’nu 11 bin 250, Bilim Deney Merkezini 2 bin 500, Sabancı Uzay Evi’ni 1250, Hayvanat Bahçesi’ni ise 21 bin ziyaretçiyi ağırladığını ifade ettiler.

Turistlerin vazgeçilmezi olan gondol ve bot turları da büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler gondollara binmek için kuyruklar oluştururken, şehrin eşsiz manzarası ile fotoğraf çektirdiler. 3 günlük tatil süresince 3 bin 500 kişi gondol, 3 bin 100 kişi de Esbot ile Porsuk Çayı’nda kent turu yaptı. 

Eskişehir’de yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Türkiye’nin dört bir yanından başta olmak üzere yerli ve yabancı turistleri şehrimizde ağırlamaktan çok mutluyuz. Bahar aylarındayız ve turizm sezonu açıldı. Büyük değişim yaşayan Eskişehir, oluşturduğumuz turistik merkezlerimizle hem yurt içinde hem yurt dışında artık tanınan, tercih edilen ve görülmesi gereken bir yer olarak gösteriliyor. Bunu turizm hareketliliğinden de görüyoruz. Yalnızca hafta sonları değil artık haftanın 7 günü şehrimizde turistleri görebiliyoruz. Özellikle turizm sezonunun başladığı bu günlerde herkesi Eskişehir’e davet ediyorum. Parklarımız, müzelerimiz, bot ve gondollarımızla, sizleri çağdaş, Cumhuriyet şehri Eskişehir’e bekliyoruz.” diye konuştu.

Eskişehir’deki dönüşüme ve yeniliklere hayran kaldığını belirten turistler, kentin cazibe merkezine dönüşmesinde büyük emeği olan Başkan Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ettiklerini ifade ettiler.