Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen şu ifadeleri kullandı;

“Ekmek fiyatlarının artışına bağlı olarak, her geçen gün, talebin daha da arttığı Halk Ekmek, günde 80 bin adet ekmek üretim kapasiteli eski fırınından, bugün 3 ayrı hatta sahip olan ve günlük yaklaşık 300 bin ekmek üretebilen 6 bin metrekarelik kapalı alana sahip,bu modern tesisine taşınıyor.

Tesisimiz açık alanlarıyla birlikte 25 bin metre karelik alana yayılıyor. Yaklaşık 20 ay önce 70 milyon liralık bir yatırım ile inşaat çalışmalarına başladığımız fabrikamızın yapımını, bugün başlatıyor olsak 200 milyon liralık bir bütçe ayırmamız gerekecekti.

Ülkemiz ne yazık ki ağır bir ekonomik krizin içinde her geçen gün daha da zor günlere sürükleniyor. Ülkeyi yönetenlerin ekonomi politikalarındaki yanlışlarının acı faturasını hep birlikte ödemek zorunda kalıyoruz. Ekmeği birkaç lira da olsa ucuza alabilmek için halk ekmek büfelerimizin önünde uzayıp giden kuyrukları gördükçe üzüntüm daha da artıyor. İşte bu fabrika o uzayıp giden kuyrukları oluşturan, benim aziz hemşehrilerimin mutfaklarındaki yangını söndürmeye elbette tek çare olamaz, ancak geçim sıkıntısı çekenlerin bütçelerinde ufak da olsa bir tasarruf sağlayabiliyorsak ne mutlu bize. Yeni yerimize taşınırken, sizlerin beğenisine yeni ürünler de sunuyoruz. Bir ekmek fabrikasının çok daha ötesinde olan bu tesise, Unlu Mamuller Fabrikası dedik.

Zira burada Simit, Kandil Simidi, Tost Ekmeği gibi yeni ürünleri de üretmeye ve piyasa fiyatlarından daha ucuza sizlere ulaştırmaya başladık. Ayrıca halk kurabiye markasıyla birçok kurabiye çeşidini de, piyasa fiyatlarının çok altında rakamlarla, beğeninize sunduk. Tıpkı Türkiye’de ilk olan ve daha sonra başka şehirlerdeki belediyelere de örnek olan Halk Sütümüz, Halk Yumurtamız gibi bu yeni ürünlerimizi de çok beğeneceğinizi ümit ediyorum.”