Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin (EBB) ‘Küçük Çiftçiyi Destekleme Projesi’ kapsamında Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgeli 100 dönüm ve altı tarlası olan çiftçiye yönelik sıvı gübre hibesi devam ediyor. Bu çerçevede Sivrihisar ilçesinde sıvı gübre dağıtım töreni düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Yılmaz Büyükerşen, şunları söyledi:

“Eskişehir’in mahalle dediğimiz 540 köyü var. Bakıyorsunuz köylerde yaş ortalaması 65. En geç 15 yıl sonra boş camiler, boş köy konakları, boş evler, boş köyler göreceğiz. Bunları iyice düşünür, önümüzdeki seçimlerde oyumuzu ona göre kullanırız. Gerçek özgürlükçü, gerçek demokratik, gerçek kalkınmacı, kendi topraklarında kendi halkını başkasına muhtaç etmeden üreten, yetiştiren, varlıklı kılan yeni politikalara sahip oluruz.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak, çiftçilerimize destek olmak, onların yaşadıkları sıkıntılara bir nebze olsun çözüm üretebilmek için çeşitli projeler ve yatırımlar yaptık, yapmayı da sürdürüyoruz. Domates fidesi, marul fidesi, dut fidesi hibelerimiz oldu. Belediye’mize ait ancak boş duran tarıma elverişli alanlara ekim yaptık ve hasadı yapılan ürünleri çiftçimize ücretsiz olarak dağıttık. Lavanta tarlaları oluşturduk, halkımıza yine ücretsiz olmak üzere yerli tohum dağıtımları yaptık. Bu ve benzeri destek projelerimiz bundan sonra da devam edecek.

Bugünkü törenle bu projelerimize bir yenisi daha ekliyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi bir süre önce sıvı gübre üretimine başladı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak hem yerli üretime destek vermek amacıyla, hem de çiftçilerimize verdiğimiz desteği sürdürmek amacıyla Ankara Büyükşehir Belediye’mizden sıvı gübre alımı gerçekleştirdik. Kırsalın kalkınması, kırsal ekonominin canlandırılması ve yerli üreticilerimizin desteklenmesi amacıyla Sivrihisar, Günyüzü ve Beylikova ilçelerimizde hububat ekimi yapan çiftçilerimize 63 bin litre sıvı gübre dağıtımı gerçekleştiriyoruz.

Kırsalda tarımsal üretime katma değer kazandırılmasında, yöresel değerlerin bugüne kadar gelmesinde kritik rolü her zaman kadınlar üstleniyor. Bu kapsamda da başvuru yapan kadın üreticilerimizin hepsinin başvurularını onayladık. Hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun.”