AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık'ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi. Depremin hissedildiği illerde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Deprem bölgesiyle ilgili sanat dünyası da sessiz kalmadı. Bölgeye yardım gönderen Haluk Levent, Acun Ilıcalı, Yağmur Atacan, Kıvanç Tatlıtuğ ve Müge Anlı gibi isimlerin yanı sıra, birçok ünlü isim de sosyal medya paylaşımlarıyla depremzedelere destek oluyor.

Son olarak oyuncu, senarist ve yönetmen Yılmaz Erdoğan, kurucularından olduğu BKM ile birlikte deprem bölgesine 2 milyon TL bağışta bulunduklarını açıkladı.

BKM'nin gönderisini kendi Instagram sayfasında yeniden paylaşan Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: Ülkemizi yasa boğan deprem felaketinin derin üzüntüsü içindeyiz. Bu zor zamanları milletimizin olağanüstü dayanışması ile hep birlikte atlatacağımıza inanıyoruz.

"Bu süreçte; afet bölgesine gıda yardımlarımız ve karavanlarımız yönlendirilmiş olup, ayrıca yardım kuruluşlarına 2 milyon TL bağış yapılmıştır" diye yazan ünlü isim, "Gelecek günlerde doğacak ihtiyaçlar doğrultusunda yardımlarımıza devam edeceğiz" diye ekledi.

Yılmaz Erdoğan, sözlerini; "Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" şeklinde noktaladı.