Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek adayların sınav belgelerini alabilmeleri için sosyal medya hesaplarından duyuru yaptı.

Sınav merkezi olan il ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri, 8 Haziran Cumartesi günü 07.00-17.00 ve 9 Haziran Pazar günü 07.00-15.30 saatleri arasında açık olacak. Bu sayede adaylar, sınav günü herhangi bir aksaklıkla karşılaşmamaları için gerekli belgeleri hafta sonu temin edebilecekler.

Öğrencilerin vakit kaybı yaşamamaları için başvurudan önce sınava giriş belgesini ibraz etmeleri gerektiği aktarılan açıklamada, "İşlemler randevusuz olarak gerçekleştirilecektir. Sınava girecek adaylara başarılar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Yks Günü Açık Yerler

YKS İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) cumartesi ve pazar günü gerçekleştirilecek.

8 Haziran Cumartesi günü saat 10.15'te başlayacak olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 3 milyon 120 bin 878, 9 Haziran Pazar günü saat 10.15'te başlayacak olan Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) 2 milyon 19 bin 709 ve aynı gün saat 15.45'te gerçekleşecek olan Yabancı Dil Testi'ne (YDT) ise 233 bin 389 aday katılacak.

Sınav 81 ildeki 245 sınav merkezi ile KKTC Lefkoşa ve Hırvatistan Zagreb'de gerçekleştirilecek.

Emeklilikte yeni düzenleme geliyor: Prim gün sayısına göre yükselecek Emeklilikte yeni düzenleme geliyor: Prim gün sayısına göre yükselecek

SONUÇLAR 17 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK

ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları 17 Temmuz 2024'te açıklanacak.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesine, ÖSYM'nin internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle ulaşabilecekler.