Yüksel Yoldaş: “Denetim komisyonunda 16 bin 500 evrak kontrol edildi. Yüzlerce klasörde ihale dosyaları vardı. Harcamaların 4’te 1’i hukuk işleri ile alakalı harcamalarıydı. Personel giderlerinin yüzde 40’ı geçmediğini söylüyorlar ama yüzde 40,58 olarak gözüküyor. 2 milyon 470 bin TL Kazım Kurt’a hayırlı olsun. Doğrudan teminler yine çok fazla. Mal alımları ve yapım işlerinde sınır geçilmiş. İlk önce ihale yapılır. Daha sonra olmazsa doğrudan temin yoluna gidilir. Çok güzel ihale yapıyorlar tebrik ediyorum. Kartuş alımında bile en ufak detayına kadar hesaplanmış. Ama diğer müdürlükler tam bir facia. Kırtasiye giderleri çok ciddi şekilde sıkıntılı. Ulusal Gazetelere verilen ihaleler de sıkıntı. Odunpazarı Belediyesinin ulusal medyaya ilan vermesinin ne anlamı var. Cumhuriyet Gazetesine ilan vermenin anlamı ne?

Verilen yemekler var. Ahşap Festivalinde toplam 3000 bin kişilik yemek verilmiş. Bir cenaze evinde yemek verilmiş. Bir evrakta 350 kişi diğer evrakta 3500 kişi gözüküyor. Daha dikkatli davranılması gerekiyor. Billboard ve Led ekranlara verilen ilanlar var. Milli bayramlarda ve 10 Kasımda ilan verilmiş. Yapılan işler ile fatura kesim tarihleri çok farklı. Usullere ve tahammülere aykırı işlemler yapılmış. Mali hizmetler müdürlüğü hiçbir sosyal kesintiyi ödememiş. Hepsini yapılandırmaya götürmüş. Anaparası 32 milyon lira olan ödeme 48 milyon 500 bin liraya çıkmış. Neden bu işler böyle oluyor anlamış değiliz. Park bahçeler müdürlüğü çok harcama yapmış. Kiralık araçlardan vazgeçtik diyorsunuz ama durum pek öyle değilmiş. Eskişehir’den de alışveriş yapmıyolar. Hep şehir dışından. Malatya, Gaziantep, Ankara, Çankırı falan. Keresteyi bile Adana Kozan’dan alıyorlar. Havuz temizliğini Ankara Çankaya’dan gelip yapıyorlar. Hani esnafı koruyan ve destekleyen belediyecilik anlayışı.

Emlak ve istimlak müdürlüğünün görev giderleri 16 milyon liraya yaklamışmış. Kamulaştırma giderleri 26 milyon 500 bin TL. Ciddi şekilde yapılması gereken ödemeler var.

2022 yılında 1 milyon 250 bin TL kira ödemesi yapılmış. Fen İşleri Müdürlüğü taş imal ediliyor, taş stoklama alanına tel çeviriyor ve taş stokluyor. Bir bakıyorlar ki arazi vatandaşın. 247 bin TL de bu konu nedeniyle yapılıyor.

Ulaşım müdürlüğü her yıl kar ediyoruz diyor. Denetim komisyonundaki üyelere söyledik. Henüz istediğimiz raporlar elimize ulaşmadı. İstediğimiz raporlar müdürlükler tarafından bize verilmiyor.

Faaliyet raporunda yüzde 85 kar ettik deniliyor. 2021 yılına mal ve malzeme alım giderleri feci bir şekilde artmış. Sürekli avans kullanılıp mal alınıyor. Avansla mal alınmaz. 

Çöp kamyonu kaza yapıyor. Yolun ortasında yatan kamyon için teklif topluyorlar. Hangi firma ucuza vinç verirse o aracı o firma oradan kaldırır. Avansın kullanılacağı yer burasıdır, başka yerler değil.
Ulaştırma Müdürlüğü 16 bin 500 liraya VIP araç kiralıyor. Şehre kim geldi, misafir kimdi hiçbir bilgi yok. Bu araç neden kiralandı, misafir kimdir hiçbir bilgi yok.

Yapı kontrol müdürlüğü Yenikent Kapalı Pazar yerinin yaklaşık maliyetini hesaplatmak için bir firmaya yaptırmışlar. Dışarıdan bir firmaya bunu yaptıramazsınız. Bu bilgilerin dışarısı ile paylaşılması yasaktır. Belediye Başkanına bile söylenmesi yasaktır. Bir firmaya hazırlatılması bir suçtur. 

2022 yılında 6 milyon 459 bin liralık araç kirası ödenmiş. Doğrudan temin yoluyla 1 milyon 45 bin lira da farklı bir araç kiralama işlemi toplamı var. Odunpazarı Belediyesi 2022 yılında 7 buçuk milyon lira araç kiralama ücreti ödemiştir.”