Ankara ve İzmir gibi illerde Büyükşehir Belediyelerinin halk et projelerini hayata geçirmesinin ardından gözler Eskişehir’e çevrildi. 2 buçuk yıl önce Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin de benzer projenin hazırlıklarını yaptığı iddia edilmiş ve resmi logo da basına düşmüştü. Eskişehir halkı da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne Nerede kaldı bizim halk et? sorusunu yöneltiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği Halkın Bakkalı mağazaları Halkın Kasabı reyonlarıyla yenileniyor. Artan enflasyona karşı sağlıklı ve uygun fiyatlı eti İzmirliler ile buluşturacak şubelerden ilki 2 Aralık’ta Bornova Doğanlar’da açılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle yüzde 100 danadan kıymanın kilosu 110 lira, kuşbaşı etin kilosu 135 lira ve doğal fermente kasap sucuğunun kilosu 140 liradan satışa sunulacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de sağlıklı, kaliteli, hijyenik ve güvenilir etlerden hazırlanacak kuşbaşı ve kıymalar, yarım ve birer kiloluk paketler halinde 1 Nisan’dan itibaren Başkent Marketler ve fabrika satış mağazalarında uygun fiyattan satmaya başlamıştı.

İzmir ve Ankara’da ucuz fiyata et satılması akıllara Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin de benzer projeni getirdi. 2020 yılının yaz aylarında bu konu gündeme düşmüş ancak pandemi nedeniyle konu zamanla unutulmuştu.

Eskişehir halkı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden konu ile alakalı bir açıklama bekliyor.