ABD ve NATO askerlerinin çekilmeye devam ettiği Afganistan'da Taliban ilerlemeye devam ediyor. Örgüt, son olarak ülkenin batısındaki İran ve kuzey batısındaki Türkmenistan'daki sınır bölgelerinde Afgan ordusunu yenerek sınır kapılarını ele geçirdi.

Bununla birlikte Afganistan'ın Türkmenistan sınırına yakın Faryab vilayetine bağlı Dawlat Abad kasabasında gerçekleşen kan donduran video, CNN International tarafından yayınlandı. Video, savaşın karanlık ve kötü yüzünü bir kez daha tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi.

Afgan Özel Kuvvetleri biriminin üyeleri olan kişiler, Taliban tarafından vurularak öldürüldü.

Dehşet verici şu sözler yankılandı: Teslim olun, komandolar, teslim olun. Sonrasında bir binadan silahsız oldukları belli olan birkaç adam çıkarken görülüyor. Daha sonra silah sesleri patlıyor ve en az bir düzine adamın ''Allahu Ekber. Allah büyüktür'' çığlıklar arasında vurularak öldürüldüğü görülüyor.

''HEPSİNİ VURDULAR''

Komandolar soğukkanlılıkla vuruldu. Bir adam, komandoların şehre birkaç tankla geldiğini, ancak iki saatlik çatışmanın ardından mühimmatının bittiğini ve havadan destek alamadığını söyledi.
Tanık, "Komandolar Taliban tarafından kuşatıldı. Sonra onları sokağın ortasına getirdiler ve hepsini vurdular" dedi.

Bir Taliban sözcüsü, Faryab vilayetinde yakalanan 24 komandoyu hala ellerinde tuttuklarını, ancak hiçbir kanıt sunmadıklarını söyledi.
Afgan Savunma Bakanlığı ise, Taliban'ın komandoları elinde tuttuğunu yalanladı ve öldürdüklerini dile getirdi.