Fransa Lyon doğumlu, 25 yaşındaki Gülfem Zengin Milliyet'ten Gonca Kocabaş'a konuştu. Uzun yol TIR şoförlüğü yapmaya kendini aradığı bir dönemde karar verdiğini söyleyen Gülfem Zengin araç kullanmayı hep sevdi ve çocukluğundan beri de bununla ilgili bir meslek sahibi olmak istedi. Ancak pek çok hayali olan Gülfem için ilk adımı atmak hiç kolay olmadı. Bunun karşısındaki ilk engel ise ailesiydi, kızlarının TIR şoförlüğü yapmalarını istemiyorlardı. Ancak genç kadının amacı kendi parasını kazanmak ve aynı zamanda da sevdiği bir işi yapmaktı. Zor bir mesleğe sahip olduğunu ama işini çok sevdiğini söyleyen Gülfem Zengin, “Babam, annem, teyzem, anneannem, herkes karşıydı ama ben bildiğimi yaptım” diye konuştu.

Fransa'da yaşayan Gülfem, TIR şoförlüğü yapabilmek için önce bu işi sevmek gerektiğini belirtiyor. Günde 11-15 saatini yollarda geçirdiğini dile getiren genç şoför, kimi zaman trafik kimi zaman da yük sorunu gibi sebeplerle eve dönmenin güçleştiğine dikkat çekti.

Çok nadir de olsa TIR'ını park ettiği yerlerde kendini rahat hissetmediğini söyleyen Gülfem, tedirgin olduğu ya da korktuğu zamanları ise yemek yiyerek ve dua ederek atlatmaya çalışıyor. En çok korktuğu şeyin kendisi de aracın içindeyken bir hırsızlık durumuyla karşılaşmak olduğunu söyleyen genç şoför, bu sorunun yıllardır devam ettiğine vurgu yaptı.