9 Mayıs 2022'de Pamukkale ilçesine bağlı Karahayıt Mahallesi'ndeki bir otelde meydana gelen olayda, 2005 yılında kayınvalidesini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanıp cezaevinde yatan 44 yaşındaki Özgür G., hafta sonu tatili için İstanbul’dan gelen Özbekistan uyruklu 27 yaşındaki sevgilisi Sojida Kalandarova ve onun 23 yaşındaki Kırgızistan uyruklu arkadaşı Sarvinoz K. ile birlikte otele gitmişti.

İkili arasında kıskançlık ve aldatma iddiası yüzünden tartışma çıkmış, yaşanan arbedede  Özgür G., poşetten çıkardığı kutunun kapağını açarak içerisindeki asidi korkudan birbirlerine sarılan iki kadının üzerine savurmıştu. Yaralanan iki kadının çığlıklar atarak yardım istediği saldırıda kendi yüzüne de asit gelen Özgür G. sağ gözünü kaybetmişti. Olayın ardından kaçarak otelden uzaklaşan Özgür G., jandarma ekiplerince yakalanıp, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yaşanan saldırıda asıl hedef olan ve vücudunun büyük bölümünde üçüncü derece yanıklar oluşan Sojida Kalandarova ise 38 gün sonra tedavisinin devam ettiği yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetmişti.

Denizli Cumhuriyet Savcılığı tarafından tamamlanan soruşturmanın ardından iddianame hazırlandı. Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Özgür G. hakkında 'kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma' suçundan 16 yıl, 'kasten yaralama'dan ise 3 yıla kadar olmak üzere toplam 19 yıla kadar hapis cezası talep edildi.