1990-1993 yılları arasında Türkiye A Milli Futbol Takımı’nı çalıştıran Alman teknik direktör Sepp Piontek, 85 yaşında yaşamını yitirdi.
Bir dönem Türkiye A Milli Futbol Takımı ve Bursaspor’u çalıştıran Sepp Piontek’in vefatı, ailesi tarafından Danimarka basınına doğrulandı. Piontek’in bir süredir hastalıkla mücadele ettiği belirtildi.
Danimarka Dinamiti’nin Mimarı
1979-1990 yılları arasında Danimarka Milli Futbol Takımı’nı çalıştıran Piontek, 111 maçta görev aldı ve 1.60 puan ortalaması yakaladı. 1980’li yıllarda Danimarka’ya oynattığı atak ve dinamik futbol nedeniyle “Danimarka Dinamiti” olarak anıldı.
Piontek yönetimindeki Danimarka, 1984 Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale yükselirken, 1986 Dünya Kupası’na katılarak turnuva tarihinde ilk kez bu başarıyı elde etti.
Türkiye Kariyeriyle Dikkat Çekti
1990 yılında Danimarka’dan ayrılarak Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın başına geçen Piontek, Ay-Yıldızlı ekibi 27 karşılaşmada yönetti. Bu süreçte 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 15 yenilgi alındı.
1993-1995 yılları arasında Bursaspor’da görev yapan tecrübeli teknik adam, kariyerinde ayrıca Werder Bremen, Fortuna Düsseldorf, St. Pauli, Aalborg, Silkeborg ve Grönland Milli Takımı’nda çalıştı.
TFF’den Başsağlığı Mesajı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yayımladığı taziye mesajında Piontek’in Türk futbolunun uluslararası alandaki yükseliş sürecinde önemli katkılar sunduğunu belirterek ailesine, yakınlarına ve Almanya ile Danimarka futbol federasyonlarına başsağlığı diledi.





