10 Ocak'ta Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesi Özburun beldesi Üsküdar Mahallesi'nde meydana gelen olayda, iddiaya göre, 24 yaşındaki Gaye Solmaz isimli genç kadın, kocası ve aile üyeleri ile evlerinin salonunda oturdukları esnada evin diğer odasına geçip av tüfeğini karnına dayayarak ateş etti. Solmaz’ı kanlar içinde gören aile üyeleri 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi.  

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri genç kadını ambulans ile hastaneye kaldırdı. Ancak Solmaz burada yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

SGK'dan birçok kişiyi etkileyecek karar! O uygulama resmen sona eriyor SGK'dan birçok kişiyi etkileyecek karar! O uygulama resmen sona eriyor

Olayın ardından savcılık tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde 7 ailesi üyesi gözaltına alındı. Gözaltındaki şahıslar ifadelerinde, A.T.’nin Solmaz yan odaya geçtikten sonra yanına gittiğini ve ardından silah sesi duyduklarını belirtti. Aile üyeleri ayrıca odaya girdiklerinde tüfeği A.T.’nin elinde gördüklerini ve Solmaz’ın kendisini vurduğunu söyleyerek yardım istediğini söylediğini belirtti. Savcılık sorgusunun ardından 6 kişi serbest bırakılırken A.T. isimli şahıs sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.