Odunpazarı ve Tepebaşı ilçeleri sınırları içerisinde 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı bulunan, yaklaşık 12.500 hektarlık alanda hazırlanan, 1/5.000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı;  Büyükşehir Belediye Meclisinin Haziran ayı olağan Meclis toplantısında oy çokluğu ile kabul edilmişti.

Yapılan çalışma için teşekkür ziyaretinde bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Başkan Yardımcıları Erdoğan Aydoğmuş, Bülent Rıfkı Ustaoğlu, Fikriye Güven Zaptiye, Nuray Çayır, Suat Yalnızoğlu Seyit Yıldızhan’ı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ile birlikte makamında ağırlayan Başkan Büyükerşen, “İlimizin daha önceden var olan fakat günümüzün ihtiyaçlarına cevap vermemesi nedeniyle revize edilmesi gereken 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planlarını Tepebaşı, Odunpazarı ve Büyükşehir Belediyelerimizin ilgili birimlerinin ortak çalışması ile yeniledik. Yaptığımız bu çalışmayı başka özel bir kuruma yaptırmış olsaydık, belediyelerimize bunun milyonlarca maliyeti olacaktı. Bu kapsamda yapılan çalışma ile kısıtlı olan bütçemizde de tasarruf etmiş olduk. 2002 yılında onaylanan ve yürürlükte bulunan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının gelişen ve büyüyen kent karşısında yetersiz kalması, uygulamada yaşanan problemler, Mevzuatta yapılan değişiklikler, mevcut plan kararlarının üst ölçekli plan kararlarına uygun hale getirilmesi, mevcutta yerel koordinat sisteminde bulunan planların ulusal koordinat sistemine entegre edilmesi amaçları ile hazırlanan 1/5.000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı, kentimizin gelecekteki şehirleşme sürecine yön verecek, imar konusunda yaşanan sıkıntıları büyük oranda giderecek ve ilçe belediyelerimiz ile eşgüdüm halinde hazırlanan, detaylı bir çalışmanın ürünüdür. 1/5.000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planının kentimize hayırlı olmasını dilerim.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Misafirperverliği için Başkan Büyükerşen’e teşekkür eden Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.