Zihni Çalışkan’ın milletvekili aday adaylığı için istifasını sunmasının ardından, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı tarafından 8’inci il başkanının belirlenmesi adına teşkilât mensuplarının yoğun katılımlarıyla düzenlenen temayül yoklaması tamamlandı.

AK Parti Sakarya Milletvekili – İl Koordinatörü Çiğdem Erdoğan Atabek, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut ve teşkilât mensuplarının yoğun katılımlarıyla il binasında düzenlenen ‘temayül yoklaması’ saat 17.00’de sona erdi.

İl yönetimi, 14 ilçenin yönetimleri, belediye başkanları, meclis üyeleri, eski il başkanları, kadın ve gençlik kollarının yer aldığı 518 kişilik listede yaklaşık 400 civarı oy kullanıldı. Sandık, Teşkilat Başkanlığı’nda açılacak ve çıkan sonuçlar Genel Merkez uhdesinde değerlendirilecek.

AK Partili üyelerin en çok Murat Özcan, Dündar Ünlü ve Süleyman Reyhan isimlerine yöneldikleri iddia edilirken, AK Parti'nin yeni Eskişehir İl Başkanı önümüzdeki günlerde genel merkez tarafından açıklanacak.