Askon Eskişehir Başkanı Ali Semih Ünlü bir yazılı açıklama yaptı ve şu ifadelere yer verdi;

"Doğru aday için AK Parti'ye teşekkür ederiz.

Siyasi partilerimiz 31 Mart tarihinde yapılacak seçimler için adaylarını açıkladı ve Eskişehir'deki kazanma ihtimali olan adaylar bir bir ortaya çıkmış oldu.

Adalet ve Kalkınma Partisi, İdris Nebi Hatipoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Ayşe Ünlüce, İYİ Parti, Melih Aydın, Zafer Partisi de Oğuz Beki'yi aday göstererek Eskişehir konusundaki iddialarını ortaya serdi.
Bir süre önce basın aracılığıyla kamuoyuna bir açıklama yaparak, Eskişehir'in gelişim konusunda Türkiye'nin diğer şehirlerine kıyasla geri kaldığını, şehrimizin hızla büyüyüp zenginleşmesi gerektiğini söylemiştik. Bu açıklamamızda siyasi partilerimize seslenip "Lütfen göstereceğiniz adayların Eskişehir'de istihdam oluşturan, Eskişehir'in nüfus ve yatırım anlamında geri kalmasını durdurup şehrimizin zenginleşmesi, büyümesi gerektiği ön kabulüyle hareket edecek isimleri aday gösterin" demiştik...

Yüksek oy alma ihtimali olan dört siyasi partimizin üçü, hiç olmazsa iş adamlarını aday göstererek Eskişehir'in geleceği konusundaki endişelerimize ortak olduklarını kabul etmiş oldu. Ancak, AK Parti'nin gösterdiği ve kazanmasına hemen herkesin kesin gözüyle baktığı Nebi Hatipoğlu ismi, ASKON Eskişehir teşkilatı olarak neredeyse tam da bizim tarif ettiğimiz isim olarak karşımıza çıktı.

Bu sebeple AK Parti'yi hem kutluyor hem de kendilerine teşekkür ediyoruz.

İdris Nebi Hatipoğlu, vizyonuyla, aile şirketini bir hayli büyüten, Eskişehir'e binlerce istihdam kazandıran, Eskişehir'e yeni yatırımların gelmesi için neler yapılmasını çok iyi bilen, Eskişehir sanayisinin en büyük fabrikalarından birine sahip, Ankara bürokrasisi ve Bakanlıklarda etkili ilişkileri olan bir isim olarak karşımıza çıkıyor.

Nebi Hatipoğlu, inşallah seçimi kazandıktan sonra Eskişehir'in makus talihini değiştirecek ve 5 yıl sonra şehrimizi ulaşılabilinecek en üst seviyeye ulaştıracaktır. Bundan hiçbir şüphemiz yoktur.

AK Parti'yi seçiminden dolayı kutluyor ve Nebi Hatipoğlu'na giriştiği yarışta başarı diliyoruz..."