Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Cumhuriyet kenti ve Atatürk sevdalısı Eskişehirliler’in ilk kadın başkan adayı olmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu söyledi.

Eskişehir'de Uzun Kuyruğun Sırrı: Belediyeden Açıklama Eskişehir'de Uzun Kuyruğun Sırrı: Belediyeden Açıklama

Ayşe Ünlüce, “Eskişehir'i, Odunpazarı'nı, Tepebaşı'nı, on iki ilçemizi geleceğe hazırlayacak kadromuz burada. Biz sadece Mihalıççık’ta aday çıkarmadık biliyorsunuz. Diğer bütün ilçelerimizde adayımız var. Bize dediler ki Günyüzü’nü kazanamazsınız. Ben diyorum ki Günyüzü’nü kazanacağız. Diğer ilçeleri zaten kazanacağımıza eminimiz. İnşallah buradaki bütün başkan adayı arkadaşlarımızla beraber 1 Nisan sabahından itibaren Yılmaz hocamızın vizyonuyla onun bize öğrettikleriyle bu şehre hizmet etmeye tekrar devam edeceğiz.

Değerli dostlar, gittikçe fakirleşiyoruz, yoksullaşıyoruz. Bu ülkede hoyrat, pervasız, görgüsüz bir zenginlik yükseliyor. Asgari ücret 17 bin lira. Açlık sınırı 15 bin lira diyorlar ama ben ona da çok inanmıyorum. Bazı hesaplamalarda 20 bin lira. Yoksulluk sınırına bakın 50 bin lira. Peki emekliler nasıl geçiniyor? Bu zulüm değil mi? Bu haksızlık değil mi?

Değerli arkadaşlarım, biz bu yerel seçimde, evet başkanlarımızı seçeceğiz ve inanıyorum ki bizleri seçeceksiniz, bizlerle devam edeceksiniz. Ama bu seçimde bizleri seçerken hükümete, iktidara da bir ders vereceksiniz. “Bana oy vermeyene hizmet götürmem”.  Benimle aynı partiden belediyeleri seç diyen iktidara; ‘Hayır Biz hizmet aldık. Neyimiz eksikti? Bakın Emek’e 2014 yılında tramvay geldi ve burası gelişti, güzelleşti’ demek için de oy kullanacağız. Değerli dostlar sosyal belediyeciliği bu dönemde en iyi gösteren belediyelerden birisiyiz. 5 yıldır pandemiyle savaştık, depremle savaştık. Bu süreçte neredeyse ülkenin başına gelmeyen kalmadı. Ama belediyelerimiz dimdik. Hem yatırımlarına devam etti hem de sosyal yardımlara devam etti. Tepebaşı, Odunpazarı, ilçe belediyelerimiz ve Büyükşehir Belediyesi bu dönem bütçelerinin büyük bir bölümünü sosyal yardımlara ayırmak zorunda kaldı. En son biliyorsunuz Halk Ekmek fabrikamızı yeniledik. Yakınlarınızda bilmiyorum gidip görenleriniz var mı? Çok güzel, harika bir bina oldu. Emeği geçen başta Yılmaz Büyükersen hocam olmak üzere, herkese teşekkür ediyorum. Ucuz ve kaliteli ekmeğe kavuştuk. Ama aslında bizim yapacağımız işler bunlar olmamalı. Biz aslında altyapı yapmalıyız, yol yapmalıyız, sosyal kültürel hayatı geliştirecek şeyler yapmalıyız. Fakat fakirlik o kadar derinleşiyor, yoksulluk o kadar derinleşiyor ki belediyeler bütçelerinin çok önemli bir bölümünü yatırımdan ziyade sosyal yardıma ayırmak zorunda kalıyoruz.” dedi.