Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş halen CHP’nin adayı olarak seçim çalışmalarını yürütüyor ancak Savaş’a yönelik depremde yaşaşan yıkım nedeniyle istifa çağrıları yapılıyor.

Gazeteci İsmail Saymaz, X hesabından yaptığı paylaşımda CHP'nin Haluk Levent'e Hatay için teklif götürdüğünü yazdı.

Saymaz, “Haluk Levent’le konuştum. CHP’nin üç gün önce kendisine Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı teklifi getirdiğini söyledi” dedi.

Levent'in teklifi kabul etmediğini belirten Saymaz, “Levent, bana şunları anlattı: “AHBAP başkanıyım. Üyelerime ve bizi destekleyen herkese siyaset dışı kalacağıma dair sözüm var diyerek, kabul etmedim” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Levent, sadece CHP’nin değil, başka partilerin de kendisine teklif getirdiğini ancak bunları AHBAP başkanı olması nedeniyle reddettiğini söyledi.

“Siyasi bir kimliğe giremem” diyen Levent’in paylaşımı şöyle:

“CHP’den Hatay Büyükşehir başkan adaylığı için teklif gelmesi hakkında: Canlarım! Ahbap başkanıyım. Ve siyasi bir kimliğe giremem. Diğer siyasi partilerden de teklifler geldi. Onur duyuyorum. Ama siyasete girmeyeceğime dair kararım kesin. Bu ülke için yapacağımız çok şeyler var.”