Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan iş gücü ve istihdam verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Işıkhan, işsizlik oranlarının son 11 yılın en düşük seviyesinde olduğunu belirterek, işsizlik oranının bir önceki aya göre 0,1 puan azalışla yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleştiğini aktardı.

Işıkhan, Türkiye ekonomisinin istihdam üretmeye devam ettiğini vurgulayarak, işsizlik oranının son 11 yılın en düşük seviyesine gerilediğini ifade etti. Ayrıca, son 12 aydır tek haneli rakamlarda seyreden işsizlik oranının, bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleştiğini dile getirdi.

Deprem uzmanından Ege ve Marmara uyarısı: Basınç ve birikim oraya yöneldi Deprem uzmanından Ege ve Marmara uyarısı: Basınç ve birikim oraya yöneldi

Bakan Işıkhan, işsiz sayısının bir önceki aya göre 18 bin kişi, bir önceki yılın aynı ayına göre ise 484 bin kişi azaldığını belirtirken, istihdamdaki artışı destekleyen politikaların etkisini her geçen gün daha iyi şekilde gördüklerini ifade etti. 2024 yılı Nisan ayında istihdam sayısının bir önceki yıla göre 983 bin kişi artarak 32 milyon 618 bin kişi olduğunu ve istihdam oranının da 1,1 puan artarak yüzde 49,5'e yükseldiğini aktardı.

Işıkhan, kadınlarda istihdam oranının bir önceki yılın aynı ayına göre 1,2 puan artış gösterdiğini ve işsizlik oranının da aynı döneme göre 2,9 puan azaldığını vurgulayarak, istihdam oranlarının tarihi zirvelere ulaştığını belirtti. Önümüzdeki dönemde de ekonomik istikrarı ve vatandaşların kalıcı refahını sağlayan politikalarla istihdamı önceleyen adımların atılacağını ifade etti.