Zafer Partisi Eskişehir İl Başkanı Bayram Bingöl şu açıklamaları yaptı;

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Asgari Ücret ile ilgili konuşmasında talihsiz bir ‘küfe’ açıklaması olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı’nın ne demek istediğini anlamış olmakla birlikte, devlet yönetimi sorumluluğunu ‘küfe’ olarak değerlendirmesinin altında yatan gerçeği de görmekteyiz. 

Türkiye Cumhuriyeti Devletine hizmet eden her tür memuriyeti yürütme sorumluluğu bir ‘yük’ olarak görülmez, ancak çok açıktır ki, 10 milyondan fazla sığınmacının ve kaçakların maaliyeti vatandaşımızın sırtına en büyük yüktür. Bu yükü en iyi şekilde dile getirip çözümünü de en net ortaya koyan Zafer Partisi Aziz Türk Milletine hizmet etmeyi, taşınması zorunlu bir yük olarak değil, onur ve şeref vesilesi olarak görür.

Her sene yapılan, merakla beklenen asgari ücretin belirlenmesi ile ilgili toplantılar emekçilerin ve tüm çalışanlarla birlikte işverenlerin de ilgisiyle izlenirken , özellikle bu seneki asgari ücret görüşmelerinde anlaşılmıştır ki ne işçi temsilcileri  işçiyi temsil edebiliyor ne de masanın diğer tarafındaki hükümet temsilcileri vatandaşın sıkıntılarını görebiliyor. Hal böyleyken  bir de vatana hizmetin ‘sırtta bir küfe’ olarak tabir edilmesi vatandaşlarımızın ve partimizin gözünden kaçmamıştır. 

Zafer Partisi olarak; ülkemizin ekonomik güçlenmesinin önündeki en büyük engelin sığınmacılar meselesi olduğunu yineliyor, milletimizin teveccühü ile, seçimlerden galip gelerek devleti yönetme şerefine eriştiğimizde, milletimizin hak ettiği muasır medeniyetler seviyesine gelme anlayışla çalışıp ilk işimizin bu sorunu çözmek olacağı  garantisini veriyoruz.”