Bilecik'e bağlı Vezirhan ilçesinde dün 14 köpek yol kenarında ölü olarak bulunmuştu. Olayla ilgili Bilecik Belediyesi personeli olduğu belirtilen 4 şüpheli gözaltına aındı. Belediye Başkan vekili Melek Mızrak Subaşı, "Olaydan 4-5 saat sonra maalesef kendi kayıtlarımızda da, envanter kayıtlarımıza, bu olayın bizim aracımız ile oralara gittiği gözüküyor. Bunu ilk Vali beyle de paylaşan benim. Delilleri paylaşan da benim. Bununla alakalı önümüzdeki günlerde daha kapsamlı basın açıklaması yapacağız" açıklamasında bulundu.

Melek Mızrak Subaşı konuya dair şunları ifade etti:

“Talihsiz bir durum yaşandı Bilecik’te. Bizlerde hemen olayın ardından Belediye personellerimizin yanına barınağımıza gittik. Arkadaşlarımızın gözlerinin içine bakarak bu olayla ilgili bir alakaları olup olmadığını sorduk. Olay Vezirhan mevkiinde olduğu için hiç aklımıza gelen bir durum değildi. Arkadaşlarımız ile konuştuk, yeminler ettiler, bu olayla ilgili hiçbir alakaları olmadığını söylediler. Bende her yönetici gibi çalışma arkadaşlarıma güvendim. Güvenmesem zaten yıllarca barınakta kalamazlardı. Burada 20 yıllık, 15 yıllık personellerimiz var. Nasıl güvenmeyeyim? Orada hep birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdik. Olaydan 4-5 saat sonra maalesef kendi kayıtlarımızda da, envanter kayıtlarımıza, bu olayın bizim aracımız ile oralara gittiği gözüküyor. Bunu ilk Vali beyle de paylaşan benim. Delilleri paylaşan da benim. Bununla alakalı önümüzdeki günlerde daha kapsamlı basın açıklaması yapacağız.

Elimizde bazı siyasi olgular var. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalı. Olan bizim güzel canlarımıza oldu. Siyaseten bu durumun kullanılması hepimizin canını yaktı. Çalışanlar şu anda mahkemeye çıkmış durumdalar. İş akitleri gerçekleşti. Müdürümüz açığa alındı. Herkes yaptığının cezasını çekecek. Bizler dediğim gibi sadece personelimize güvendik. Onların yanında olduğumuz hissettirmeye gayret ettik ama arkada bambaşka bir komplo çıktı. Buna çok üzgünüm. Bunun yanında olmamız mümkün değil. Evcil hayvanları olan, evinde kedileri olan birisi olarak söylüyorum, bir anne olarak söylüyorum hiç kimse bu kadar merhametsiz olamaz, olmamalı. Ülkeyi sevgi kurtaracak, hep birlikte kenetleneceğiz ve bunların önüne geçeceğiz."