1998 yılında Adana’da doğan Eyüp Aktay İlk ve orta öğretimini Eskişehir’de tamamladı. İlk müzik eğitimine Sema Doğan’dan alan Aktay, mesleğine ilk olarak keman çalarak başladı. 

2012 yılında Eskişehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesini kazanan ve lise öğrenimi boyunca Seyhan Cömert, Suna Karaca ve Münevver Çetindere piyano sınıflarında yer aldı. Piyano eşliği yaparak birçok solo konserde yer aldı. 

Burdur Genç Yetenekler Festivalinde boy gösteren ve 2016 Uluslararası Marsiyas Flüt Yarışması’nda piyano eşliği yaparak Türkiye birinciliği elde eden Eyüp Aktay öğrenim gördüğü okuldan da yüksek bir derece ile mezun olmayı da başardı.

2016 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı bölümünü kazandı. Müzik eğitimi boyunca Gökhan Aybulus, Nevhiz Ercan, Melin Mollo, Demet Eytemiz piyano workshoplarına katıldı. Üniversite eğitimi boyunca Lale Necef ile piyano derslerine devam etti. 

2020 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi'nden üstün başarı belgesiyle mezun oldu. 2020 yılında Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik Eğitimi Yüksek Lisans bölümünü birincilikle kazandı. Yüksek Lisans eğitimine Prof. Dr. Şirin Akbulut Demirci ile devam etmekte. Eyüp Aktay hayatına 2022 yılının ilk aylarında yerleştiği Fransa’nın Toulon şehrinde devam etmektedir.