Zafer Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Tarık Tuncel şu ifadeleri kullandı;

“Basın İlan Kurumu'nun geçtiğimiz günlerde onayladığı, internet haber siteleri için düzenenlen ilan ve reklam yönetmeliğini, zaten ekonomik olarak zor günler geçiren yerel basını daha da zor duruma sokacak detaylar içermektedir. Yerel basının bu düzenlemedeki şartları tam olarak yerine getirmesi, gazetecilerin işini kolaylaştırmaktan çok zorlaştıracaktır. Zafer Partisi Odunpazarı İlçe Başkanlığı olarak, yerel gazetelerin çağın gerekliliklerine uygun şekilde internet haberciliği yapabilmelerini ve basın çalışanlarının maddi yönden daha da desteklenmesini savunmaktayız. 1 Nisan’dan itibaren yürürlüğe konacak olan “İnternet Haber Sitelerine Verilecek Resmi İlan Ve Reklamlara İlişkin Usul ve Esasları Düzenleyen Yönetmelik” ile ilgili gelişmeleri Zafer Partisi olarak yakından takip etmekteyiz.

BİK'in sitesindeki habere göre, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç'ın, "gerçekten hak eden, kurumsallaşmış, istihdam sağlayan ve dolayısıyla gerçekten kamu görevi yapacak olan süreli yayınlara resmi ilan vermek niyetinde olduklarını ifade etti" şeklinde bir açıklama yaptığı görülmektedir. Bu açıklamaya göre, mesleğe yeni adım atacak genç internet gazetecilerinin kendi basın kuruluşlarını "kurumsal" hale getirebilmeleri için geçecek sürede, BİK nasıl bir destek sağlayacaktır?

İnternet haber sitelerinin resmi ilanlardan yararlanabilmesi için getirilen şartların, zaten yolun başında olan yeni haber siteleri için yarar sağlamadığını düşünmekteyiz. Sadece yeni haber siteleri için değil, uzun süredir internet haberceliği yapan yerel basın kuruluşları için çalışan sayısı, haber sitesi ziyaretçi sayısı ve site trafiği arttırmaya odaklı bir anlayıştan çok, internet haberciliği yapan kurumları maddi olarak destekleme odaklı düzenlemeler görmeyi umut etmekteyiz.

Gazetecilik yeri geldiğinde gecesi gündüzü olmayan, çoğu zaman tatili olmayan, her koşulda haber yapabilmek için çabalanması gereken zorlu bir meslektir. Özellikle yerel basın kuruluşlarının ve internet haberciliğinin bu zorlu şartlar altında maddi manevi desteklenmesinden yanayız. Gazeteciliğin geleceğini belirleyen BİK gibi kurumların liyakat sahibi, iletişim fakültesi mezunu ve gazetecilik mesleğine yıllarını vermiş deneyimli kişiler tarafından yönetilmesini umut ederek, BİK'in bahsi geçen yönetmelikle internet haberciliği yapan gazetecilere yarar sağlayacağı konusunda ciddi çekincelerimiz olduğunu, özellikle Eskişehirli basın emekçileriyle paylaşmayı borç biliriz.”