Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi, depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirilmesi için üniversite öğrencilerinin uzaktan eğitimle öğrenim görmesi kararı alınmasına tepki gösterdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde şiddetle hissedilen depremde binlerce insanın evsiz kalması nedeniyle depremzedelerin, KYK yurtlarında barınmalarını sağlamak amacıyla üniversitelerin kapatılarak uzaktan öğretime geçilmesi kararı alındı.

Karara tepki gösteren Eğitim-Sen Eskişehir Şube Sekreteri Mahir Hamdi Sarı, “6 Şubat depreminin büyük felakete dönüşmesi sonrasında dayanışmanın önemini her gün daha derinden hissediyor, kriz yönetimi ve planlamanın ne kadar hayati olduğunu gözlemliyor, liyakatsiz yöneticilerin nasıl ağır kayıplara yol açtığını, her gün çok büyük acılarla yaşıyoruz.” dedi.

“EĞİTİMDEN KOPARMAK BU KUŞAĞA YAPILAN HAKSIZLIKTIR”

Plansızlığın ve kriz yönetebilme kabiliyetinden yoksunluğun faturasını, gençlerin eğitim hakkı feda edilerek çıkarılamaz diyen Sarı, “Anlaşılıyor ki mevcut deprem felaketinin ortaya çıkardığı tablo karşısında akıllarına ilk gelen tedbir KYK yurtlarının boşaltılmasıdır. Ülkenin dört bir yanında devlet kurumlarının ve birçok kuruluşun yazlık-kışlık sosyal tesisleri varken; devletin, yapılmış tamamlanmış ama boş duran on binlerce daireyi bu süreçte hizmete sunma imkânları varken; depremzedelerin hizmetine sunulabilecek daha fazla otel ve kurum kuruluş misafirhaneleri varken, ilk elden KYK yurtlarının boşaltılması anlaşılır değildir. Bu kabul edilemez yaklaşım, pandemi sürecinde fark ettikleri uzaktan eğitimin iktidarda yarattığı rahatlıktan kaynaklanmaktadır. Üniversiteler, eğitim-öğretimin yanı sıra dinamik bir sosyalleşmenin geliştiği ve dayanışmanın güçlendiği alanlardır. Daha önce pandemi sürecinde eğitimden koparılmış öğrencilerimizi bir kez daha eğitimden koparmak bu kuşağa yapılan çok büyük bir haksızlıktır” şeklinde konuştu.