Bayramlaşma merasiminde öncelikle İyi Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş söz aldı. Katılımcılara teşekkür ederek bayramlarını kutlayan Ektaş, ülkenin sorunlarına da değindi. Birlik ve beraberlik içinde, ülkenin daha iyi günler geçirmesini temenni ederek konuşmasını sürdürdü. Daha sonra söz alan İyi Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu da ülkenin sorunlarına değinerek; ‘’ Sadece ülkemizin iyi olması yetmiyor. Hepimizin acısını içinde taşıdığımız bir Doğu Türkistan sorunu var.’’ İfadelerini kullanarak bütün Türklerin daha iyi günler geçirmesini temenni ettiğini söyledi.

‘’Bahçeli Birlik Olmak İstiyorsa İyi Parti’ye Katılır’’
Bayramlaşma merasimi sonrasından yöneltilen sorular üzerine İyi Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu Devlet Bahçeli’nin twitter üzerinden yaptığı bütünleşme çağrısı için şunları söyledi; ‘’Devlet Bahçeli zamanında antidemokratik tavırlarıyla bunlara hazır olmadığını göstermiştir. İyi Parti yerindedir, Türkiye Cumhuriyeti’nde gerekli takdiri görmüştür. Devlet Bahçeli şayet bizimle birlikte olmak istiyorsa gelir İyi Parti’ye katılır, bütün problem çözülür.’’  


‘’Kendi Partisinde Seçime Gitme Cesaretini Göstersin’’
Bütünleşme çağrısı için bir cevap da İyi Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş’tan geldi. Mehmet Ektaş da Devlet Bahçeli’nin siyasette tutarsız uygulamalar yaptığını vurgulayarak; ‘’İyi Parti’ye Milliyetçi Hareket Partisi kadrolarından katılmış hiç kimsenin dönüşü olmayacağı açıktır. Sayın Devlet Bahçeli’ye biz şunu tavsiye ediyoruz, eğer gerçekten kendisine ve partisine güveniyorsa acilen olağanüstü kurultay düzenlesin ve çarşaf liste ile kendi partisinde seçime gitme cesaretini göstersin.’’ İfadelerini kullandı.