Uzun yıllardır Eskişehir’de Öğretmenler Bulvarında Çiçekçilik yapan Adnan Acar, “Pandemi sonrası düğün sayılarında bir patlama bekliyorduk ama hayal kırıklığına uğradık” dedi.  Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve 31 yıldır mesleği yaptığını ifade eden Adnan Acar açıklamalarında özetle şu ifadeleri kullandı;

BİZİM SEKTÖRDE DE SORUNLAR VAR

“Satışlar yok denilecek kadar düşük. İnsanların ekmek almakta zorlandığı bir dönemde çiçek satmaya çalışıyoruz. Kar marjlarımızdan kısarak, mantıklı seviyelerde fiyatlarımızı belirliyoruz. Satışlarımız geçtiğimiz yıllara göre oldukça düşük. Tüm sektörlerde olduğu gibi bizim sektörümüzde de ciddi sıkıntılar var."

DÜĞÜN SEZONU İSTEDİĞİMİZ GİBİ SEÇMİYOR

"Yaz ayları geldiğinde, sünnet ve evlilik düğünlerinin de başlamasıyla hasılatlarımız 3-4 kat artardı. O günleri mumla arar olduk. Pandemi sonrası düğün sayılarında bir patlama bekliyorduk ama hayal kırıklığına uğradık. İstediğimiz seviyede düğün hareketliliği yok. Çiçekçi esnafı para kazanamıyor. Masraflarımız çok arttı. Dükkan kiraları çok yükseldi. Eskiden yaz aylarında insanlar çocuklarını bizde çalıştırırdı bu sene hiç getiren de olmadı.”