Başıboş sokak köpeklerinin sorununu mutabakatla çözeceklerini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'deki başıboş köpek sorununun gelişmiş ülkelerde bulunmayan bir durum olduğuna dikkat çekti.

Erdoğan, Türkiye'ye gelen vatandaşları kuduz konusunda uyaran ülkelerin olduğunu aktardı ve ülkede yaklaşık 4 milyon sahipsiz köpek olduğunu tahmin ettiklerini belirtti. Kuduz tehdidinin de aynı oranda arttığına dikkat çekti.
Mevzuatta yapılacak değişikliklerle sahipsiz köpeklerin sahiplenilmesini amaçladıklarını ifade eden Erdoğan, hazırlıkları devam eden kanun teklifiyle köpek bakımevi olmayan yerlerde hemen bakım evleri kurulacağını ve sahipsiz hayvanların bu bakım evlerinde tutulacağını açıkladı. Ayrıca sahiplenilmeleri için kampanyalar düzenleneceğini, sahiplenilen hayvanların kısırlaştırılacağını, aşılanacağını ve çip takılarak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

Dünyanın en güçlü pasaportları belli oldu! Türk pasaportu kaçıncı sırada? Dünyanın en güçlü pasaportları belli oldu! Türk pasaportu kaçıncı sırada?


Erdoğan, barınaklara alınan tüm hayvanların hayvanseverler tarafından sahiplenilmesi gerektiğine inandıklarını ve belediyelerden yasanın kendilerine yüklediği görevleri en iyi şekilde yerine getirmelerini beklediklerini ifade etti. Başarıyla uygulandığı takdirde bir sonraki adıma ihtiyaç olmayacağını düşündüklerini belirterek, bu önemli sorunu milletin arzu ve beklentileri doğrultusunda en geniş mutabakatla çözeceklerini vurguladı.