Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş şu ifadeleri kullandı;

"31 Mart yerel seçimlerinde hem şehrimizin hem de ülkemizin kaderini belirleyecek olan tarihi bir seçime gidiyoruz. Ve geleceğimizi şekillendirecek olduğumuz bu seçimde kullanacağımız her oyun çok büyük bir önemi var. Eskişehir olarak ya makus tarihimize razı olacak, ya da değişimin meşale ateşini hep beraber yakacağız.

3 üniversiteye ev sahipliği yapan Eskişehir’de gençler iş istiyor, gençler kültür ve sanat sokakları istiyor, kültür ve sanat sokaklarından ucuz bir şekilde faydalanmak istiyor. Ucuz ulaşım istiyor, ucuz barınma istiyor, Eskişehir’de trafik sorununun ortadan kalkmasını istiyor. Eskişehir’imiz haksız imar planlamalarına dur demek istiyor. Eskişehir’imiz ucuz su istiyor, ama bu suyu içmek istiyor. Eskişehir halkı Eskişehirspor’u Süper Lig’de görmek istiyor. Eskişehir bunu kimin yapacağını da çok iyi biliyor. Kıymetli dostlar, bugün bu salonda kararımızı ve vereceğiz ve inşallah yarına umutla gireceğiz. Dostlarım, bu değişime öncülük yapacak samimiyete ve vizyona sahip olan AK Parti Büyükşehir belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, Tepebaşı Başkan Adayımız Hamid Yüzügül’ü sonuna kadar destekleyeceğiz.

Dostlarım, Eskişehir’in sadece birkaç merkezinde değil, ücra mahallelerine en ücra sokaklarına hizmet götürecek olan ağabeylerimiz için var gücümüzle çalışaağız. Çünkü biz daha yaşanabilir bir Eskişehir istiyoruz. Bunu fazlasıyla hak ediyoruz."