Deprem Sonrası Ortaya Çıkan İddia Gündem Oldu
6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’da yaşanan bir olay yeniden gündeme geldi. İddialara göre deprem sırasında yıkılmayan ve hizmet vermeye devam eden bir hastanede yoğun bakımda bulunan hastaların günlerce kontrol edilmediği öne sürüldü.
Yakınlarını kaybeden bazı aileler, hastaların deprem nedeniyle değil, yoğun bakım servisinin terk edilmesi sonucu hayatını kaybettiğini iddia etti. Olayın ardından kamuoyunda büyük tartışma başladı.
“Yoğun Bakıma Günlerce Kimse Girmedi” İddiası
İddialara göre deprem sonrasında hastanenin acil servisinde yoğunluk yaşanırken yoğun bakım servisinin kontrol edilmediği öne sürüldü.
Yakınını kaybeden bir hasta yakını, yoğun bakımda yatan hastalara üç gün boyunca kimsenin bakmadığını ve solunum cihazlarının devrilmiş halde bulunduğunu iddia etti. Aileler, yoğun bakım katının adeta terk edildiğini savundu.
Hastaların Depremde Değil Oksijensiz Kalarak Öldüğü Öne Sürüldü
Olayla ilgili ortaya atılan iddialarda, jeneratörlerin devreye girmediği ve solunum cihazlarının çalışmadığı ileri sürüldü. Bu nedenle yoğun bakımda bulunan bazı hastaların oksijensiz kalarak hayatını kaybetmiş olabileceği ifade edildi.
Aileler ise ölüm raporlarında bazı hastaların depremde hayatını kaybetmiş gibi gösterildiğini iddia ederek konuyla ilgili hukuki süreç başlattı.
Hukuki Süreç ve Tartışmalar Devam Ediyor
Yaşanan olayın ardından hastane yönetimi ve sorumlular hakkında suç duyuruları yapıldığı belirtildi. İddiaların yargı sürecinde incelendiği ve olayın tüm yönleriyle araştırılması için girişimlerde bulunulduğu ifade ediliyor.
Deprem felaketinin ardından ortaya atılan bu iddialar kamuoyunda büyük tartışma yaratırken, olayın nasıl gerçekleştiği ve sorumluların kim olduğu konusunda yürütülen soruşturmanın sonucu merakla bekleniyor.





