14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve TBMM 28. Milletvekili seçimleri öncesinde siyasi partiler Milletvekili aday listelerini 9 Nisan 2023 17.00’ye kadar Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edecek.  

9 Nisan’a kısa bir süre kala, Eskişehir’de siyasi partilerin listeleri ilan edilmeden önce Emirdağlılar Vakfı Başkanı Dr. Veli Görkem PALA önemli açıklamalarda bulundu. Emirdağlıların Eskişehir’in en kalabalık ve güçlü yerli kurucu unsuru olduğuna dikkat çeken Dr. Pala; “Siyaset seçim kazanarak ülkemize, bölgemize ve vatandaşlarımıza hizmet etmek için yapılır. Seçim kazanmak için de yeterli çoğunluğa ulaşmak gerekir. Yeterli çoğunluk ve seçimden sonra hizmeti sağlayabilmek için de hem oy potansiyeli olan hem de liyakat sahibi adaylara yönelmek gerekir” dedi.

Eskişehir’deki Emirdağlı nüfusunun 150.000’den fazla olduğunun altını çizen Dr. Veli Görkem Pala; bu nüfusun yaklaşık 90.000’inin seçmen olduğunu belirtti. 90.000 seçmenin tamamının tek bir siyasi partiyi ya da adayı destekleyeceğini ifade etmenin hayal olacağını ancak geçmişteki örneklerinden de görüleceği üzere bu seçmenlerin en az %30’unun seçilmesi muhtemel Emirdağlı adaylara yöneldiğini hatırlattı.  Dr. Veli Görkem Pala; “2018 seçimlerinde Eskişehir kamuoyunda İYİ Parti’nin Eskişehir’de 1 vekillik için bile şans verilmiyorken; 2.sıradaki Emirdağlı Ömer İbrahim Sayın etkisi ile nasıl 80.000’e yakın oy aldı? Cumhuriyet Halk Partisi’nin 69 yıl sonra Eskişehir’de 1.parti olarak çıktığı tek seçimin 2015 Haziran Seçimi olduğunu ve bu seçimde Emirdağlı Aday Cemal Okan Yüksel’in seçilmesi muhtemel bir sırada bulunmasının etkisi midir? 2011 Genel Seçimlerinde AK Parti’nin Eskişehir’de bugüne kadar ulaştığı en yüksek oy oranlarından birine ulaşmasının sebebi 4.sırada yer verilen Emirdağlı Cemal Çavdarlı mıdır? Sorularını siyasetin karar vericileri yakından takip etmiş ve incelemiştir diye düşünüyorum. Ancak inceleyen herkes görecektir ki Emirdağlı Aday Etkisi Eskişehir siyasetinde 30.000’den fazla blok oyu beraberinde getirmek demektir” dedi.

 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve TBMM 28. Milletvekili seçimleri öncesinde tüm siyasi partilerde Emirdağlı aday adayları bulunduğuna dikkat çeken Emirdağlılar Vakfı Başkanı Dr. Veli Görkem Pala; “Elbette her siyasi partinin kendi karar mekanizmaları ve değerlendirme organları vardır. Ancak bu işe talip olan Emirdağlı hemşerilerimizin tamamı donanımlı, yetenekli ve ehliyetli insanlar. Aralarında kendi siyasi partilerinin il ve ilçe yönetimlerinde görev alanlardan, kendi partilerinin en üst karar organları olan MKYK ve GİK üyeliklerine kadar siyaset yapanlar var. Mesleklerinde oldukça başarılı olan hatta kendi meslek teşkilatlarının Türkiye genelinde yöneticiliğini yapmış başarılı isimler var. Özellikle başarılı kadın ve genç adaylarımızın bulunması toplumumuzu çok heyecanlandırıyor ve umutlandırıyor. Toplumumuz bu dönem adeta yerel seçimde oy verecek gibi adayı değerlendiriyor; seçilecek sırada olmasını çok önemsiyor. Siyasi partilerimizin de bu hassasiyet ve matematiksel gerçekleri değerlendirmesini umut ediyoruz” dedi. Emirdağlı aday adayları ile birlikte Eskişehir’deki tüm aday adaylarına başarılar dileyen; Eskişehir’i bilen derdimizle dertlenecek, sorunlarımızı çözecek adayların seçilmesinin önemini hatırlatan Dr. Pala; “Önceliğimiz ülkemiz ve şehrimiz için en hayırlı adayların seçilmesidir” dedi.

Bugüne kadar Eskişehir’de Emirdağlı Milletvekili adaylarının hep destekleyen adaylar olduğunu, seçilmiş Emirdağlı milletvekilinin Cemal Okan Yüksel olduğunu hatırlatan Dr. Veli Görkem Pala; “Emirdağlılar artık seçtiren değil, seçilen Emirdağlı aday görmek istiyor. Destekleyen değil, sürükleyen Emirdağlı adaya oy vermek istiyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.