Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklamada bulundu. Öğretmen atamaları ile ilgili yaptığı açıklamada 2035 yılına kadar hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyaç duyduklarını belirleyen kurum, ilerleyen zamanlarda yaptıkları çalışmalar neticesinde atamalara hız vereceklerini duyurdu. Üniversitelerin öğretmen kontenjanlarını da bu sayılara göre belirleyeceklerini ifade eden bakan Ziya Selçuk, çalışmalarının içinde bu konuyu da değerlendirdiklerini belirtti.

Bakan, kamuoyuna öğretmen atamaları ile ilgili geniş bir açıklama yaptı ve birçok öğretmen adayı için güzel haberler verdi. Üniversitelerin öğretmen lisans programlarından mezun olan birçok öğretmen adayı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ağzından çıkan güzel haberler neticesinde görevlerini yapabilmek için öğretmen atamalarına başvuruda bulunacak.

2020 yılında gerçekleşecek olan öğretmen atamaları yüksek ihtimalle şubat ayında olacağı yönünde Milli Eğitim Bakanlığı koridorlarında yankılanıyor. Milli Eğitim Bakanı sayın Ziya Selçuk, öğretmen atama kontenjanlarını belirlerken öncelikli olarak ihtiyaca baktıklarını belirtti. Kendileri de kurum olarak birçok öğretmen almak istediklerini söyleyen bakan, bu durumun ülkemizin ekonomik durumuyla yakından ilgili olduğunu söyledi.

Ayrıca öğretmen atamaları Cumhurbaşkanı onayından da geçmekte. Norm fazlalığı bulunan alanlarda atama yapmayacaklarını belirten Bakan, ihtiyaç bulunmayan bölümlerde atama yapmanın mantıksız bir karar olduğunu dile getirdi. 2020 Şubat ayında gerçekleşecek olan öğretmen atamalarında en çok atama yapılacak olan bölümünün ise okul öncesi öğretmenliği branşında olacağını duyurdu.