Türk Lirası, Merkez Bankası ve PPK üyelerindeki değişim sonrası dolar karşısında negatif ayrışmayı sürdürüyor.

Dün yüzde 3'ün üzerinde yükselerek 8,45 seviyesini gören dolar/TL, TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun faizlerin enflasyonun üzerinde tutulacağı mesajları sonrası 8,30'lara gerilemişti.

Dolar/TL bugün 8,35'in üzerinde seyrediyor. Euro/TL ise 9,85-9,86 seviyelerinde işlem görüyor.
Merkez Bankası Genel Kurulu'nda konuşan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Enflasyonda kalıcı düşüş oluşana kadar politika faizini enflasyon üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Enflasyondaki düşüşün kalıcılığını sağlayacağız" dedi.

ABD TAHVİL FAİZLERİ VE DOLAR ENDEKSİNDE YÜKSELİŞ SÜRÜYOR



ABD tahvil faizleri dün yüzde 1,77'yi gördükten sonra 1,70 seviyesine çekilmişti. Bu sabah yeniden yönünü yukarı çeviren faizler 1,74 düzeyine yükseldi. Tahvil getirilerindeki artışın desteklediği dolar endeksi 93,4 ile son 5 ayın en yüksek seviyesini görürken, euro/dolar paritesi 1,1704 ile yaklaşık 5 ayın en düşük seviyesine inmesinin ardından bugün 1,1710 seviyesinde işlem görüyor. 

Yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında artan vaka sayıları nedeniyle sıkılaştırılan tedbirler ve ABD'nin 10 yıllık tahvil faizindeki yükselişin TL varlıkları üzerinde baskıya neden olduğunu belirten uzmanlar, bugünün veri takviminde; yurt içinde ekonomik güven endeksi ve dış ticaret istatistikleri, ABD'de ADP özel sektör istihdamı ve Euro Bölgesi'nde enflasyon verilerinin öne çıktığını bildirdi.