Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, daha önce yaptığı açıklamada, Eskişehir'deki bor yataklarının da Türkiye'nin lityum pil üretimi için hayati önemde olduğunu ve bu konuda tesis kurmak için çalışmalara başladıklarını açıklamıştı. 

Türkiye'de bor yataklarının en çok bulunduğu Eskişehir Sivrihisar'da şimdi pilot tesis kurulacağı ve yıl sonunda üretime başlanacağı açıklandı... Türkiye'nin kendi lityumunu üretmesi yerli ve milli TOGG otomobili ve yerli elektrikli araçların üretilmesi açısından da büyük önem taşıyor... 

Sivrihisar'da kuruluyor, hedef yılda 500 tonluk üretim!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, yaptığı yazılı açıklamada, elektrikli otomobil bataryalarında da kullanılan lityum ile ilgili çalışmaları ile ilgili, "Eskişehir Sivrihisar’da Eti Maden İşletmeleri bir pilot tesis kurma çalışmalarına başladı. Bor atıklarından lityum üretimine bu yıl sonunda da başlayacağız inşallah. Başlangıçta yılda 10 ton olmak üzere bu yıl sonu itibarıyla üretime geçiyoruz. Kısa vadede bu üretimi 500 tonun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. 

EskisehirHaber.com özel haberiyle dünyanın gözlerini Eskişehir'e çevirmesine neden olan o bölgeye dikkat çekmişti...

İşte dünyanın konuştuğu Eskişehir'deki o bölge! Değeri trilyon dolarlarla ifade edilemiyor... Okumak için tıklayın... 

İşte dünyanın konuştuğu Eskişehir'deki o bölge! Değeri trilyon dolarlarla ifade edilemiyor