Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu tarafından online düzenlenen toplantıya katıldı. 

Sorun ve talepler hükümete iletilecek 
Toplantıda pandemi sebebiyle çok sayıda meslek dalında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara yönelik sorunların tespiti ve çözüm yolları görüşüldü, bu sorunların  ve taleplerin hükümete iletilmesi için çalışmalar yapıldı. 

Geri ödemesiz destek verilmeli 
 Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, pandemi nedeniyle kapalı olan esnaf ve sanatkarlara kira, elektrik, su ve benzeri sabit giderlerin karşılanmasına yönelik geri ödemesiz hibe şeklinde yardım yapılmasının gerekliliğini belirtti. 

Vergi ev SGK ödemeleri yapılandırılmalı, taksite bölünmeli 
Ayrıca ertelenen vergilerin, kredi taksitlerinin ve kredi kefalet kooperatifleri vasıtasıyla verilen kredilerin ödeme vadelerinin aynı dönemlere geleceği, ayrıca pandeminin etkilerinin uzun süre devam edeceği nedeniyle vergi ödemelerinin zamanında yapılamayacağı, mutlaka yıl sonuna kadar vergi ve SGK ödemelerinde yeniden yapılandırma yapılmasının ve birikmiş kamu alacaklarının faizsiz olarak 24 ay taksite bölünmesi gerektiği belirtildi.

12 aya kadar taksitlendirilmeli 
Bununla birlikte esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatifinin ertelenen taksitlerinin en az 12 aya yayılarak taksitlendirilmesi gerektiği belirtildi.

65 yaş üstü esnafa özel izin talebi 
65 yaş üstü esnaf ve sanatkarların işyerlerini açabilmeleri için özel bir izin uygulamasının gerekliliği belirtilerek, acil çözüm üretilmesi istendi. Ayrıca pandemi süresince etkilenen taksi, dolmuş, servis aracı işletmeleri gibi esnafın akaryakıt ÖTV’siz olarak maliyetlerinin düşürülmesi gerekliliği belirtildi.