Elon Musk Twitter’ı aldıktan sonra yeni güncellemeler ve kurallar uygulamaya başladı. Bunlardan birisi de mavi tikli olan onaylanmış hesapların artık ücretli olmasıydı. Bu yenilikle kullanıcılar Türkiye için mavi tik fiyatının ne kadar olacağını araştırmaya başlamıştı.

Twitter’da onaylanmış hesap anlamına gelen mavi tikli hesapların ABD’de fiyatı 8 dolar olarak belirlenmişti. 

Doğrulanmış hesabı almak için buna göre ayda tam 110 TL düzenli bir şekilde ödemeniz gerekiyor. Aylık olarak belirlenen bu fiyatın ise yıllık hesaplamayla 1320 TL olduğu gözüküyor. Fiyatı fazla bulan Twitter kullanıcıları ise sosyal medyadan bu fiyatlara oldukça büyük tepki göstermeye başladı. 


İlk tepki ise TDP Genel Başkanı Mustafa Gül’den geldi, Gül, “Elon Musk eline, diline ve gözüne dursun. Daha Twitter’ı yeni aldın ve gözünü üyeliklere diktin. Sana yazıklar olsun bizim sana verecek 20 kuruşumuz bile yok” demişti.

Tepkilerin çığ gibi büyüdüğü Twitter’da mavi tikli hesapların diğer kullanıcılara göre avantajları da bulunuyor. Kullanıcıların Twitter’da deneyimlerini özelleştirebildiği bu abonelikte, son 24 saatte en çok paylaşılan gönderilere anında erişmek mümkün. Ayrıca okuyucu modu ile twitlere daha kolay ulaşabileceksiniz. Kullanıcıların en avantajlı bulduğu özellik ise 10 dakikaya kadar video yükleyebilecek olmaları.

Türkiye'de Yıldız Tilbe, Demet Akalın gibi ünlü isimler de ücretli twitter uygulamasına tepki gösterirken sosyal medya kullanıcıları 'o kadar para verilir mi' tartışmaları başlattılar.