Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere 3 bin lira bayram ikramiyesinin Kurban Bayramı'ndan önce verileceğini açıkladı. Bakan Işıkhan, Anadolu Yayıncılar Federasyonu (AYF) tarafından düzenlenen bir programda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işıkhan, belediyelerin SGK'ye olan borçlarına yönelik olarak tahsilat sürecinin hızlandığını belirtti. Ayrıca, uzaktan sağlık hizmetlerinin devlet hastaneleri tarafından sunulmasının geri ödeme kapsamına alındığını ve bu hizmetlerin detaylarını açıkladı.

Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik yapılan çalışmalardan bahsederek, kök aylığı 10 bin liranın altında olan emeklilerin sayısını paylaştı ve emeklilere sağlanacak sosyal imkanlardan bahsetti. Online hizmetlerin genişletilmesi ve teknolojik çözümlerin devreye alınması gibi konulara da değindi. Ayrıca, emeklilere özel indirimlerin sağlanacağı sözünü verdi.

Bakan Işıkhan'ın açıklamaları, emeklilere yönelik sosyal imkanların artırılmasını ve emeklilerin yaşam kalitesinin yükseltilmesini hedefleyen bir yaklaşımı yansıtıyor.