Emekli ikramiyelerinin son yıllardaki enflasyon karşısında ciddi oranda eridiğini ifade eden Duru, “Ramazan bayramı yaklaşmakta olup temsil etmiş olduğumuz emekli dul ve yetimlerimizin almış olduğu maaşlarla geçinemez hale geldiklerini, elektrik, doğalgaz, ulaşım ve giyim gibi zaruri harcamalar, bu almış olduğumuz maaşla faturalarımızı dahi ödeyemez hale geldiğimizi bu nedenle ramazan ve kurban bayramında ödenen ikramiyelerin günün şartlarına göre en düşük emekli aylığı olan 5 bin 500 TL’nin bütün emeklilere bayram ikramiyesi olarak verilmesini bir nebzede olsa emekliyi rahatlatacağını belirterek bizi yöneten iktidardan talep ediyoruz, muhalefetin de bu taleplerimize gündemde tutmasını biz emeklilere yakın ilgisini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

MAAŞLAR ENFLASYON KARŞISINDA ERİYOR

Bütün emeklilerin aylıkları enflasyon oranı ile artış sağlanıyor fakat günler içerisinde bu zamlar eridiği ve yetersiz olduğu için alım gücünün neredeyse yok ettiğini, bayram ikramiyeleri de bu nedenle çok yetersiz kaldığını aktaran Duru, “Çok değerli emekli dul ve yetimlerimize çağrıda bulunuyoruz, aylık aidatımız 5 TL’dir bir defaya mahsus yıllık olarak üyelerimizden kesinti olmaktadır.” dedi.

“BEKLENTİLERİMİZİN GERÇEKLEŞTİRİLECEĞİNE İNANIYORUZ”

Duru, “Birlikten kuvvet doğar sözü ile bizleri yalnız bırakmamınız için tekrar çağrımızı yineliyoruz. Bu taleplerimiz iktidar ve muhalefet tarafından incelenerek emeklilerimizin beklentilerini gerçekleştirileceğine inanıyoruz. Bizim taleplerimizi gündemde tutanları ve yerine getirenleri unutmayacağız.” ifadelerini kullandı.