Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Örencik şu açıklamaları yaptı;

“Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta iki çok büyük deprem meydana geldi. Yaşanan depremlerde binlerce vatandaş hayatını kaybetti. Halen enkaz altında vatandaşların olduğu ve halen çalışma başlatılmayan enkazların da olduğu söylenmekte. Böyle bir dönemde insanlar acil olarak nereye müdahale gerektiğini Twitter gibi çok kıymetli bir sosyal mecradan öğreniyorlar. Twitter’a her girdiğimizde önümüze yüzlerce yardım çağrısı düşüyor. Böyle bir dönemde Twitter nasıl kapatılır aklımız almıyor.

Twitter sayesinde kaç kişinin hayatı kurtuldu siz biliyor musunuz? Babala TV’den Oğuzhan Uğur twitter kapatıldıktan sonra yardımların yüzde 70 oranında azaldığını duyurmuş. Nasıl bir skandal karara imza atıldığının farkında mısınız? İlk duyduğumuz da dünya çapında bir sıkıntı vardır ve doğru değildir demiştik ama gördük ki sadece Türkiye’de olan bir uygulamaymış. Bu kararı alan yetkilinin hiç mi vicdanı yok. Kendi bir yakını enkaz altında olsa böyle bir karar alabilir miydi? Kabul edilebilir bir karar değil. Olacak iş değil. Twitter’da yalan haber oluyorsa bulup kaldırdırtsın. Komple mecrayı kapatmak nedir? Ekmek bıçağı ile cinayet işlenince ekmek bıçağı satışlarını mı yasaklıyorsunuz. Böyle bir dönemde twitter kapatmak çok mantıksızdır.

Twitter’ı kapatmayı kim nasıl savunabilir. Enkaz altından ses duyulduğunu bir vatandaş yetkililere nereden duyuracaklar. Tabi ki Twitter’dan. Çünkü hala operatörler kaç gün geçmesine rağmen sağlıklı bir çekim ağı oluşturamadılar. Çok büyük bir felaket yaşıyoruz. Hükümet yetkilileri lütfen bu tarz skandal kararlardan uzak dursunlar.”