28 Mayıs’ın çok farklı olacağını söyleyen Erdoğan, “29 Mayıs’a çok farklı uyanacağız demek istiyorum. Birinci turdaki yol haritasını aynen uygulayacağız diyemem. Benzerini bu hafta sonu yapacağım deprem bölgesinde uygulayacağız. Bunun dışında özellikle İstanbul ve Ankara’da teşkilatımızın yoğunlukla hemşehri dernekleriyle, gençlikle yapacağımız görüşmelerle, esnaf odalarıyla yapacağımız buluşmalarla bu süreci farklı şekilde işleyeceğiz. İkinci turda birinci turda olduğu gibi milletimizin yine sandıklara koşacağına inanıyorum. Mayıs ayı sebebi ile özellikle Karadeniz, çaya gidenler olabilir, fındığa gidenler olabilir. 28’inde oyunuzu kullanın ondan sonra bu seyahatleri yapın. Bunlarla beraber yazlıklarına gidecek olanlar da olabilir. Bunların da değerlendirmesini iyi yapmamız lazım. Milletimiz daha fazla gönül alın diye 2 hafta daha verdi bize” açıklamasını yaptı.

Yeni kabine ile ilgili soruyu cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mevcut kabinemiz, şu süre içerisinde büyük bir sınav verdi. Yeni dönem biraz daha farklı olacaktır. Üzerinde inşallah çalışmalarımız var. Güçlü bir kabineyle yeni dönemde mevcut eksiklerimizi de gidermek suretiyle inşallah Türkiye Yüzyılı’nı güçlendirerek yola devam etmeyi düşünüyoruz. Bu bir ülkeyi yanıma çekeyim, öbür ülkeyi CHP’nin yaptığı gibi Rusya’ya meydan okuyayım bizim kitabımızda yok. Biz bütün ülkelerle kucaklaşma siyaseti yürüttük. Benim bir Türkiye Cumhurbaşkanı olarak dargın, küskün olduğum lider yok. Hepsiyle görüşmelerimizi yaptım yapacağım. Ülkemin menfaati burada. Bir ülkeyi bir kenara attığınız zaman kaybedersiniz. Japonların güzel bir atasözü var. İplikle de olsa aranızdaki bağı koparmayın” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanlığı ile ilgili, “Aklımdaki, hafıza kayıtlarımda olanlar bende kalsın. Bu arada göreve geçici olarak bir meclis başkanı gelecek. Devlet bey ile inşallah bu süreci geçirmiş olacağız. Hak da onun olduğuna göre hayırlısıyla bu adımı atmış oluruz. Devlet Bey’in o adeta devlet anlayışı içerisindeki suhuletiyle, sükuneti ile bu süreci atlatır, Meclis Başkanlığı seçimlerini de rahatlıkla geçirmiş oluruz. Sonrasında parlamento oluşmasıyla birlikte sonrasına bakar yoluna koyarız” diye konuştu.
CHP’den seçilen eski AK Partililer ile ilgili konuşan Erdoğan, “Her şeyden önce bunların hiçbirini siyasi ahlak açısından doğru bulmuyorum. Bu bir yol ayrımıydı. Bu ayrım olmuştur ve bu iş bitmiştir. Öyle bir derdimiz yok. Onlar CHP’nin kendi meselesidir. Şu anda oluşturdukları partinin iç meselesidir. Öncelikle siyasi ahlak noktasında ortaya konulacak ferasettir. Bu ferasetle bu ülkeye faydalı olabiliriz. Kılıçdaroğlu bu konuda CHP seçmenine elbette bir açıklama yapacaktır. Biz kendi işimize bakıyoruz. Cumhur İttifakı ortaklarımızla yol yürümeyi sürdürüyoruz. Ülkemize nasıl hizmet edeceğimizi, liderlerle yaptığım görüşmelerde bunu konuştuk. Yol haritamızı buna göre belirliyoruz. Bizim ittifakımız, pazarlık değil ilke esasına göre bir aradadır” dedi.