ES TV'de konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Kurucu Başkanı Erman Gölet şu ifadeleri kullandı;

“Eskişehir’deki binaları depreme dayanklı hale getirmek zorundayız. Sağlam bir bina yapmak sağlam bir proje üretmekten geçiyor. Geçtiğimiz günlerde Eskişehir’de çok önemli bir protokol imzalandı. Çok doğru bir hareket. Eskişehir’deki yapı stoğunun envanter çalışması yapılacak. Yapısı depreme dayanıksız çıkan vatandaşlara maddi destekler verilmeli. Merkezi idare bu konuda çözüm üretmeli. 20 yıldır deprem vergisi toplanıyor. Nerede bu paralar. Konut yenilemeye yönelik çok ciddi çalışmalar yapılmalı. Ülke olarak bu tarz acıları yeniden yaşamamak gerekiyor. Yeni bir düzen kurulması lazım.

Siyaset yapılacak veya insanları tehdit edecek bir dönemde değiliz. İktidarın aklı ve bilmi ön plana çıkartarak bir çözüm yolu bulması gerekiyor. Bu ülkeye bir müteahhitlik yasası şart. Bugün Almanya’daki müteahhit sayısı ile Eskişehir’deki müteahhit sayısı aynı. Aklınız alabiliyor mu? Bugün kasaplık veya terzi dükkanı açmak istediğinizde ustalık belgesi isteniyor. Ama istediğiniz bir binayı yapmak istediğinizde mesleğiniz ne olursa olsun müteahhitlik yapıyorlar. Bu anlayışın değişmesi lazım. Her şantiyeye en az 1 tane inşaat mühendisi şart olmalı. Ben yaptım oldu anlayışına son verilmeli.

Eskişehir’de 30 bin civarında yapıyı imar barışına soktular. Bizim bakkal amcalarımız zincir marketler nedeniyle yok oldular. O zincir marketler için kolon kesildiğini duyuyoruz. Eskişehir’de var mı bilmiyorum ama diğer illerde olmuş.”