Olay, 30 Mart 2022 tarihinde Kocaeli’nin İzmir İlçesine bağlı Erenler Mahallesi Kamer Sokaktaki  evinde meydana geldi.  Hacı Perçem isimli şahıs, tartıştığı eşi Ayşe Perçem'i sırtından bıçaklayarak yaraladıktan sonra 5 yaşındaki çocuğunu da yanına alarak kayıplara karışmıştı. Ayşe Perçem kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, şüpheli koca ise Sakarya'da gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Sanığın Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Hacı Perçem, avukatı Abdurrahim Burak, öldürülen Ayşe Perçem'in aile avukatı Eray Akbal katıldı. Maktulün aile avukatı Avukat Eray Akbal, "Ayşe, arkadan 3 kez bıçaklamıştır, sanık ise olay sonrasında çocuğunu alıp kaçmıştır. Sabıka kaydı da göz önünde bulundurularak eşe karşı kasten öldürme suçundan cezalandırılması talep ediyoruz" dedi. 
Eşini sırtından bıçaklayarak öldüren sanık suçlamaları kabul etmeyerek; "Benim tek şahidim Allah'tır. İnsan sevdiğine bilerek zarar verir mi? Biz eşimle mutluyduk. Yara aldığını dahi bilmiyordum. Eşim dışarıda beni kast ederek 'Bu hırsızın 15 yıl cezası var' diye bağırdı, ben firariydim. Eşimin dışarıda sadece yere yattığını hatırlıyorum, başka bir şey hatırlamıyorum. Sesler, konuşmalar, yaşadık" şeklinde konuştu.Son sözleri sorulan Hacı Perçem, "Kesinlikle böyle bir şey yapmadım. Ahirette haklı olduğumu bir gün anlayacaksınız. Eşim sürekli küfür ediyordu. Bir sürü ses ve cızırtı sesleri geliyordu. Eşim çok değişince hocaya götürdüm. Ne yaptıysam daha kötü oldu. Eşimin öldüğüne emin olayım ben de kendimi asacağım. 18 sene çocuğum olmadı, ben kesinlikle bir kez bile eşime 'Neden çocuğun olmuyor' demedim, dövmedim. Eşimi köpekler gibi hala seviyorum. Eşim uyuşturucuyu rahatlaması için kullanıyordu ama daha da kötü oldu. Eşime zarar vermek aklımın ucundan bile geçmezdi" dedi. 
Mahkeme heyeti kararını verdi Hacı Perçem’e  "Eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.