RHD’nin 52’nci yıl büyük sergisi, Ankara'da Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde açıldı. Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, milletvekilleri ve sanatseverleri buluşturan sergide, ‘Sanata Katkı Ödülü’ne EBB Başkanı Büyükerşen layık görüldü. Büyükerşen'e ödülünü, Prof. Dr. Mehmet Haberal verdi.

185 sanatçının eserinden oluşan sergide ödül almanın gururu yaşadığını belirten Yılmaz Büyükerşen, “Benim için çok özel ve değerli bu ödül dolayısıyla Dernek Başkanı Güzin Arısoy ve tüm dernek üyelerine teşekkür ediyorum. Sanata ve sanatçıya olan desteğimiz artarak devam edecek” dedi.

BRHD Başkanı Güzin Arısoy da ''Sanat dünyamızın değerli ressam ve heykeltıraşlarının bir araya geldiği 52’nci yıl sergimizde, sanata katkılarından dolayı, başarılı kamu biyografisi, sanatçı kişiliği, kent planlama konusundaki hassasiyeti ve bu istikamette ülkemize kazandırdığı değerli çalışmaları nedeniyle 'Sanata Katkı Ödülü'nü Eskişehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e vermekten büyük mutluluk duyuyoruz'' diye konuştu. 

Ödül töreninin ardından davetliler, açılışı yapılan sergiyi birlikte gezdi.