Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, tarihi Odunpazarı bölgesinde bulunan Kemal Zeytinoğlu Caddesi’nin trafiğe kapatılması sonrası “bölgeye ambulansların giriş yapamadığı” şeklinde sosyal medyada yapılan paylaşımlara yönelik açıklama yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Kemal Zeytinoğlu Caddesi’nin araç trafiğine kapatılması sonrası Tarihi Odunpazarı Bölgesi’ne ambulansların giriş yapamadığı ile ilgili sosyal medyada çeşitli paylaşımların yayınlanması sonucu hemşehrilerimizi ve kamuoyunu bilgilendirme gerekliliği doğmuştur.

Kemal Zeytinoğlu Caddesi üzerinde bulunan 3 adet uzaktan kumandalı elektronik bariyer dubanın sorumluluğu belediyemize ait olup, anahtar ile açılan diğer dubalar Odunpazarı Belediyemizin sorumluluğundadır. Şehrimizde araç trafiğine kapalı tüm alanlara hangi kurum, kuruluş veya özel durumlu araçların giriş yapabileceği, alınan kararlar ile bellidir.

Başta Emniyet Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve İtfaiye Teşkilatımız olmak üzere acil durumlarda görev alan tüm kurum kuruluşlar ile ESKİ, ESGAZ, Türk Telekom gibi alt yapı kuruluşlarının Tarihi Odunpazarı Bölgesi’ne girişine izin verilmektedir.

Bu sebeple ilgili kurumlara dağıtılan kumandalar veya anahtarlar sayesinde kurumlarımız araç trafiğine kapalı alanlara acil durumlarda giriş yapabilmektedir. 

Bu konuda Zabıta Dairemize gelen talepler de ivedilikle değerlendirilmekte ve öncelikli olduğu tespit edilen kurum, kuruluş veya sağlık kuruluşların girişine izin verilerek, bölgeye giriş yapabilmeleri için kumandalar kendilerine teslim edilmektedir.

Yakın zamanlı çıkan 2 ambulansın bölgeye giriş yapamadığı haberleri sonrasında sorumluluğumuzda olan elektronik bariyer dubalar kontrol edilmiştir ve herhangi bir arıza olmadığı tespit edilmiştir.

21 Ekim 2022 tarihinde de Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğüne yazı yazılarak, kendilerine teslim edilen kumandaların kontrolünün sağlanması, arızalı olanlar var ise herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına tarafımıza bilgi verilmesi istenmiştir.”