Levent A. isimli Eskişehirli bir vatandaş konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

“Ben Kurtuluş Mahallesinde oturan bir vatandaşım. Yılmaz Büyükerşen’e 1999 yılından beri her defasında oy vermiş bir insanım. Normalde Eskart’ım var ama gidip yükleme işlemi yapmayayım, bir de şu yeni çıkan kredi kartı ile binme işini deneyeyim dedim.

Açıkçası binerken de 7 buçuk liradır diye ekrana  bakmadım. Akşam eve geldiğimde kart hareketlerimi kontrol ederken fark ettim. Her binişimde 8 buçuk lira kesmiş. Acaba biniş ücreti 7 buçuk liradan 8 buçuk lirayı mı çıktı diye araştırdım öyle bir şey de yok. 3 kez bindim ve benden toplamda 25 buçuk lira para kesmiş. Belediye kredi kartına geçtik diye duyuru yapıyor ama fiyat konusunda hiç bilgi vermiyor. Belediye neden böyle bir uygulama yapıyor. Vatandaşları neden farklı tarifeler ile sınıflandırıyor.

Koskoca Büyükşehir Belediyesi 1 liranın peşine mi düşmüş. Ne Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ne de Yılmaz Büyükerşen’e yakıştıramadım. Bilseydim gider Eskart’ıma para yüklerdim. Para kolay mı kazanılıyor. Bu karar gözden geçirilmeli. Öğrenci ve 65 yaş üstündeki herkes eşit tarife ile toplu ulaşımı kullanmalı. Böyle ucuz numaralarla insanları kırmasınlar. Yılmaz Büyükerşen sesimizi duysun.” 

image-176

887+

56456-2