Kent merkezi ve kırsalda sorunsuz bir alt yapı ve sağlıklı su temini için çalışmalarını yürüten Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) ihtiyaç duyulan kırsal mahallelerde yapılan keşif ve tespitler çerçevesinde sondaj çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler son olarak DSİ ile yapılan protokol kapsamında temin edilen kuyu ile Sarıcakaya'ya bağlı Düzköy Mahallesi’nde su sorununu çözdü.

Gerek pandemi nedeniyle artan kırsal nüfus gerek bahçe sulamalarının artması nedeniyle su sıkıntısı yaşanan mahallelerde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalar ile vatandaşların su sorunları çözülüyor. Bu kapsamda Sarıcakaya Düzköy Mahallesi'nde gerçekleştirilen çalışmalarla Düzköy Mahalle sakinlerinin de yüzü güldü. DSİ ile yapılan protokol kapsamında ESKİ'ye bağlı ekipler  2300 m hat çekilerek mahalleye  suyun verildiğini ifade ettiler.

Çalışmalardan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Düzköy Mahalle Muhtarı Esat Tuncer, mahallenin su sorununun çözüldüğünü belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve ESKİ çalışanlarına mahalle sakinleri adına teşekkür etti.