Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık EskisehirSonHaber.com’a önemli açıklamalarda bulundu. Seçim sonrası yaptığımız ilk canlı yayında, Başkan Bıyık ilçede yapacağı yeniliklerden ve çözülmesi gereken sorunlardan bahsetti.

SAKARYABAŞI ÜLKEMİZDE TEK

Eskişehir'in Çifteler ilçesinde yer alan Sakaryabaşı, özellikle dalış ve piknik alanı özellikleriyle öne çıkıyor. Başkan Bıyık’ta Sakaryabaşı’nın ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. “Sakaryabaşı’na ayrı bir hassasiyet gösteriyoruz. Orada bulunan işletme sahiplerine yaz sezonuna hazırlanmalarını söyledik. Biz de çalışmalarımızı başlattık. Ana göletin suyu çekildi ve temizlikler yapılıyor, peyzaj çalışmaları yapılıyor, çöpler temizleniyor. Tatlı su dalışı olarak Türkiye’de tek, dünyada sadece İzlanda ‘da birde Çifteler ’de var. Bununla birlikte BEBKA ve valiliğin desteğiyle su altı ve su üstü çalışmalarımız olacak. Tabi Çifteler ’in bu verimli yerini tanıtmak için daha fazla çalışmalar yapmalıyız.”

İLÇEMİZDE BAZI PROBLEMLERİN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR

Başkan Bıyık canlı yayınımızda özellikle Çifteler ‘de çözülmesi beklenen eksikliklere değindi. “İlçemizde bazı problemlerin çözülmesi gerekiyor ve yatırımlar yapılmalı. Sene 2019 ama hala yol problemleriyle uğraşıyoruz. Yağmur, çamur bir sürü sıkıntı var. Köyler âtıl vaziyette bırakılmış. Su ve aydınlanma problemleri var, mezarlıklar dahil birçok sıkıntı mevcut. Çifteler Devlet Hastanesi’nde doktorumuz yeterli değil, konu ile alakalı İl Sağlık Müdürü ve milletvekilleriyle istişarelerde bulunduk.  İlçemize her bahar döneminde Şanlıurfa’dan Mevsimlik tarım işçileri geliyor ve yaklaşık 6-7 ay kalıyorlar. Bir diğer önemli husus da Çocuk doktorumuz ve Göz doktorumuz yok. Başhekim sıkıntıların giderilmesi için ciddi bir mücadele veriyor.”

PAZAR ALIŞVERİŞLERİNE KOLAYLIKLAR GETİRECEĞİZ

Cuma günleri ilçemizde pazar oluyor. Vatandaşlarımıza kolaylık sağlansın diye iki türlü servis imkânı sağlayacağız diyen Başkan Bıyık sözlerinin devamında şunları söyledi. “Köy arabalarının nadir gittiği ya da gitmediği köylerimize Pazar alışverişlerini sağlamak ve tekrardan köylerine götürmek üzere servislerimiz olacak. İlçemizde 8500’ün üzerinde yaşlımız var belli duraklar oluşturup belli saatlerde bu vatandaşlarımızı alıp pazara getireceğiz ve mahallelerine geri bırakacağız. Bununla birlikte yaşlı nüfus için ilçemizde Huzurevi planımız var. Yazın resmiyete dökmeyi düşünüyoruz.”

YAPILAN TARIMIN YÜZDE 40’I BİZİM İLÇEMİZDEN SAĞLANIYOR

Başkan Bıyık şeker pancarı üretiminin yüzde 40’ının Çifteler ’den karşılandığını da belirtti. “Tarım olarak öndeyiz özellikle şeker pancarı arpa ve buğday temel ürünlerimiz. Yıllık yaklaşık 750 000 ton civarında pancar üretiyoruz. Adapazarı Şeker’in ilçemize gelerek fabrikasını taşıma durumu var. Çiftçiliğimiz o alanda güçlü ve topraklarımız verimli. Önemli olan teknolojik imkanları sağlayabilmek.”

İFTAR PROGRAMIMIZA TÜM VATANDAŞLARIMIZI BEKLİYORUZ

Diğer yandan Başkan Bıyık Kadir Gecesi günü ilçede düzenlenecek iftar programına tüm vatandaşları davet etti. “Ramazan ayında sık sık iftarlar veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Köylülerimizle birlikte iftarlarımız yapıyoruz. Vatandaşlarla iç içe kadir gecesinde yoğun katılımlı iftar programımız var. Yaklaşık 3000-5000 katılımlı olacak. Herkesi bekliyoruz.”