Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB), Erciyas Vagon’un organize sanayi bölgesindeki yeni vagon üretim tesisi için 45 milyon dolar yatırım yapacağını açıklamıştı.

Erciyas Vagon ve Ulaşım Araçları A.Ş. ise yeni vagon imalatı faaliyetlerini büyütmek amacıyla ilk fazı 45 milyon dolar tutarında tam entegre ve otomasyonlu tesis yatırımı yapacağını duyurmuştu. Yatırımların fazlar halinde yapılacağı, toplamda 174 bin metrekarelik arsa üzerine konuşlandırılacak tesisin 66 bin metrekare kapalı alandan oluşacağı belirtilmişti. Yatırımın inşaat faaliyetlerinin 2022 yılı ikinci çeyreğinde başlayacağı, ilk etabın ise 2023 senesi ilk çeyreğinde faaliyete geçmesinin öngörüldüğünü ifade edilmişti.

“TELAFİSİ GÜÇ ZARARLAR OLUŞACAK”

Tesisin kurulacağı mahallenin sakinleri, yatırıma konu arazi için alınan kamulaştırma kararını mahkemeye taşımıştı. Eskişehir İdare Mahkemesi, kamulaştırma kararının yürütmesini durdurdu. Kararda, şu değerlendirme yapıldı:

“Dava konusu parselin organize sanayi bölgesi gelişme alanı sınırları içinden bulunduğundan bahisle Organize Sanayi Bölgesi adına kamulaştırılabilmesi için 5403 sayılı kanunun 13. Maddesi kapsamında tarım dışı kullanımı izni alınması gerektiği açık olup, bu kapsamda alınmış bir izin olmadığından dava konusu işlemde hukuka uygunluk görülmemiştir.

Öte yandan dava konusu kararın uygulanmasıyla davacıların mülkiyet hakkını kullanımının kısıtlanacağı anlaşıldığından, somut uyuşmazlık açısından telafisi güç zararların oluşacağı açıktır. Açıklanan nedenlerle hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 sayılı kanunun 27. Maddesi uyarınca teminat alınmaksızın dava sonuna kadar yürütmesinin durdurulmasına, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde Bursa Bölge İdare Mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere karar verildi.”

ESKİŞEHİR HABER  İLE İLGİLİ DİĞER İÇERİKLERİMİZE GÖZ ATIN.
BİZİ SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZDAN DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ
YOUTUBE -> Eskişehir Haber
FACEBOOK -> Eskişehir Haber
INSTAGRAM -> Eskişehir Haber
TWITTER -> Eskişehir Haber