SMA olarak bilinen, sinir hücrelerinin işlevini yerine getirememesi yani zayıflamaya ve genellikle ölümcül kas güçsüzlüğüne sebep olan hastalık, Türkiye’de ise her 6 bin kişiden birinde görülüyor. Eskişehirli Tuğrul Altun da 14 hafta önce SMA hastası bir bebek olarak dünyaya geldi. Tuğrul Bebeğin yakınlarının 2 milyon 800 bin dolar gibi bir miktar toplaması gerekiyor. Eskişehir Valiliğinden alınan yazılı izin ile yardım kampanyası başlatan yakınlar henüz bu paranın sadece yüzde 16’sını toplayabildiler. 

Eskişehir’de Hamamyolu Caddesi üzerinde açtıkları stant ile seslerini duyurmaya ve yardım toplayan  Tuğrul bebeğin yakınları bir dolandırıcının da hedefi oldu. Sahte para ile yardım yapıp bir de para üstü isteyen dolandırıcının oyununa gelen üzüntülü yakınlar başlarından geçen olay hakkında şaşkınlığını gizleyemezken, durumu emniyet ekiplerine bildirdiler.

Konu ile ilgili konuşan Tuğrul Bebeğin Teyzesi Songül Doğan şu ifadeleri kullandı;

“Tuğrul Bebeğimiz için bir yardım kampanyası başlattık. Hamamyolu Caddesi üzerinde bir stant açtık. Henüz ilk gününden bu durum başımıza geldi. Şahsın birisi geldi ve bize 50 TL yardım yapmak istiyorum. 100 lira versem 50 TL geri öder misiniz diye sordu. Biz de olumlu geri dönüş yaptık. Bizden 50 TL aldı ve gitti. Daha sonra bir arkadaşım için de yardım yapmak istiyorum dedi. Bu kez 30 lira yardım yapacağım 70 TL para üstü döner misiniz dedi. Cebimden çıkarıp 70 TL verdim. Bize IBAN numaranız varsa komşularımdan da para toplayıp, yardım yaparız dedi. Kendisine tanıtım broşürlerinden verdik. İnşallah bizim adımızı kullanarak, yardım topluyorum diye yardım toplamaz. 

Paraların sahte olmasından şüphe etmiştik. Akşam oğlum ile evde paraları sayarken oğlum ‘anne bu paralar sahte’ dedi. İki tane sahte 100 TL almış olduk. Bir zincir markete gittik ve paraların sahte olduğunu teyit etmiş olduk. Eşim ve ben Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne giderek ifadelerimizi verdik ve sahte paraları görevlilere teslim ettik. Şahsı yeniden görürsek kendilerine bildireceğiz.”

Son olarak Tuğrul Bebek ve kampanya hakkında konuşan Songül Doğan, “Bebeğimizin iki kez kalbi durdu. 5 kez entübe oldu. Hastanede kalbi durduğu için kurtarılabildi. Evde bu durum başımıza gelse belki kurtulamayanbilirdi. 2 milyon 800 bin dolar toplamamız gerekiyor. Henüz bu paranın yüzde 16’sını Kampanyamız Eskişehir Valiliğince izinlidir. Yardım etmek isteyen hayırseverler bizlere sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirler.” dedi.