EVK ESKİŞEHİR’DE OKUYAN YABANCI KÜLTÜRLERİ BULUŞTURDU

EVK, Eskişehir’de yaşayan yabancı uyruklu üniversite öğrencilerini, “Beyond The Borders” etkinliği çerçevesinde bir araya getirdi. Farklı ülkelerden gelen öğrenciler, hazırladıkları sunumlarla örf ve adetlerini anlatarak, yoğun bir kalabalığa neden oldular. Rengarenk ülke bayrakları ve çeşitli dillerdeki konuşmacılarla Eskişehirlilerin ilgisini çeken bu organizasyon, her sene düzenli olarak devam ediyor. Geçen sene pandemiden dolayı çevrim içi olarak düzenlenen Beyond The Borders etkinliğinin, Cambridge Üniversitesi Mühendislik Kulübü ile ortaklaşa yapıldığından bahseden Endüstri Verimlilik Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Hazal Kütküt, “Her yıl devam ettirdiğimiz bu etkinlik, 2022’de de yabancı öğrencilerin katılımıyla tekrardan renkli görüntülere sebep oldu” dedi.

“BURADA TANIŞAN İNSANLAR, ETKİNLİK SONRASINDA DA ETKİLEŞİMLERİNİ SÜRDÜRÜYORLAR”

Amaçlarının, Türk kültür ve adetlerini; sınırların ötesine taşımak olduğunu dile getiren EVK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatma Hacılar, Eskişehir’de okuyan tüm yabancı uyruklu üniversite öğrencilerinin kültürlerini tanıtmalarına şans verdiklerini anlattı. Beyond The Borders etkinliğinde, Türkçe’nin yetmediği zaman, iletişime İngilizce olarak devam ettiklerini dile getiren Hacılar, “Önceki yıllardan da gördüğümüz üzere; burada tanışan insanlar, etkinlik sonrasında da etkileşimlerini sürdürüyorlar. Yani amacına hizmet eden bir organizasyon olduğunu düşünüyoruz. EVK ailesi, Eskişehir’de köklü ve gelişmiş bir ekiptir. Elimizden geldiğince bu tarz etkinlikleri devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

“ETKİNLİK SAYESİNDE, ESKİŞEHİR’DE VARLIĞINI ÖĞRENDİĞİM ÇOK FAZLA YABANCI ÖĞRENCİ OLDU”

Kazakistan kültürünü, diğer yabancı öğrencilere tanıtmak için etkinliğe katıldığını belirten Ayaulym Miyatbek, dinlediği sunumların çok etkileyici olduğunu dile getirdi. Diğer ülkelerden gelen insanları tanıyabilmenin heyecanını söyleyen Miyatbek, durumla ilgili olarak şunları aktardı:
“Farklı kültürler; çeşitli yemekleri, kıyafetleri ve dilleri de beraberinde getiriyor. Türkiye’de bir araya geldiğimiz yabancı insanların gösterdiği özelliklere tanık olmak gerçekten çok güzel. Etkinlik sayesinde, Eskişehir’de varlığını öğrendiğim çok fazla yabancı öğrenci oldu. Türkiye’ye gelmeden önce, bu coğrafyanın çok sıcak olduğunu tahmin ediyordum ve yanıma hiç kışlık kıyafet almamıştım. Fakat, kar yağdığını görünce şok oldum.”

“ÜLKEMİ TANITMAKTAN GURUR DUYDUM”

Yaklaşık dört yıldır Eskişehir’de yaşadığından bahseden Endonezyalı Muhammad Arief, Beyond The Borders etkinliğini, üniversitedeki arkadaşlarından duyduğunu ifade etti. Kulübün isminin, organizasyon kadar verimli geçtiğini vurgulayan Endonezyalı öğrenci Arief, “Etkinliğin başında beri buraya katılan yabancı öğrencilerle tanışıyorum. Ben de kültürümü tanıtmak için bir sunum hazırladım ve ülkemi tanıtmaktan gurur duydum. Yerel yemeklerimizi, danslarımızı ve mekanlarımızı tanıttıkça, Endonezya’yı özlediğimi fark ettim” dedi.

ESKİŞEHİR HABER  İLE İLGİLİ DİĞER İÇERİKLERİMİZE GÖZ ATIN.
BİZİ SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZDAN DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ
YOUTUBE -> Eskişehir Haber
FACEBOOK -> Eskişehir Haber
INSTAGRAM -> Eskişehir Haber
TWITTER -> Eskişehir Haber